Tulcea: Garda combate evaziunea la ceapă şi ardei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii au luat cu asalt tarabele din pieţele agroalimentare aplicănd mai multe sancţiuni comercianţilor rămaşi fără replică în faţa reproşurilor financiare.

Sute de tulceni au rămas surprinşi în ultimele zile când odată cu o varză sau doi dovlecei au primit şi un bon fiscal.Situaţia inedită se datorează prezenţei comisarilor Gărzii Financiare în toate pieţele din oraş în cadrul unei acţiuni concertate.
„Am declanşat aceste acţiuni tocmai pentru că nu se eliberau bonuri fiscale, comercianţii trebuie să se obişnuiască să emită bonuri.Deşi nu prea avem oameni vom lăsa trei echipe şi în perioada următoare pe această acţiune”ne-a declarat Daniel Negoescu, şef de secţie la Garda Financiară Tulcea.
Vănzătorii închid tarabele
Cei care apucă să primească semnalul de urgenţă strîng rapid marfa şi închid tarabele.
„Au avut noroc că era marfa în lădiţe, eu pân să strâng toată grămada da cartofi n-am apucat,da eerau actele la patron şi l-au chemat pe el să ducă actele, nu ştiu ce amendă dau”povesteşte o vănzătoare.
„Se cam închid în calea noastră, nu am apucat să dăm amenzi pentru că probabil cei cu probleme închid, am oprit şi noi activitatea la trei tarabe,mai trebuie să vină cu acte la noi la sediu, nu prea ştiu ei ce şi cum , mai ales vânzătorii,nu sunt obişnuiţi cu bonurile, cu evidenţa”povesteşte un comisar ce se afla în control în Piaţa veche.
Bon la leuştean
Oamenii se scarpină în cap şi nu înţeleg reproşurile oamenilor legii.
„Aoleu păi până fac eu bonu se ofileşte leuşteanul,păi îl bate nevasta pe om acasa că zice că a fost la băut cât am facut eu bonu.Legătura de leuştean face căt un bon,doi dovleci alt bon,o să ajungem savante ca răposata”fac haz de necaz bătrânele din piaţa de verdeţuri.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite