Tulcea: Drum curăţat de sânge înainte de sosirea lui Boc şi Udrea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veniţi cu elicopterul pentru a inaugura un drum din judeţul Tulcea cei doi demnitari au ignorat în totalitate cel mai grav accident de circulaţie din istoria judeţului.Cu două ore înainte de inaugurare un tulcean de 73 de ani a fost făcut praf pe noul drum.

Premierul Boc şi ministrul Elena Udrea au tăiat panglica la inaugurarea drumului Tulcea-Murighiol-Dunăvăţ la mai puţin de trei kilometri de digul pe care cu circa 24 de ore înainte au murit patru tulcence în cel mai grav accident aacident din Tulcea.

Citiţi şi:

Lacrimi de durere lângă sicriile femeilor ucise de autobuzul groazei
Şoferul autobuzului morţii din Tulcea a fost lăsat în libertate

Autorităţile locale au spus că demnitarii nu şi-au manifestat dorinţa de a vizita locul accidentului. În timp ce Boc şi Udrea se lăudau cu drumul a cărei inaugurare a avut loc cu patru luni mai tărziu decît spunea proiectul, familiile îndoliate îşi luau acasă morţii de la morga Spitalului.

„Nu am venit aici ca să caut vinovaţi,se pare că nu calea cea mai scurtă e cea mai sănătoasă, am înţeles că şoferul s-a abătut de la traseu. Condoleanţe familiilor“ a spus premierul la insistenţele jurnaliştilor care au deschis subiectul accidentului de joi.

Chiar şi drumul inaugurat vineri a fost pătat cu sânge chiar cu două ore înainte de tăierea panglicii. Un bărbat de 74 de ani aflat pe un scuter a fost ucis chiar în zona pregătită pentru inaugurare, după ce a fost lovit de un autoturism ce circula cu viteză şi a încercat să evite un obstacol. Organizatorii au curaţat imediat locul accidentului pentru ca sângele victimei să nu afecteze oficialităţile.

Drum de 80 de milioane realizat de Glacial Prod

Drumul Deltei, cum este cunoscut DJ 222 C  a fost reabilitat în cadrul proiectului denumit „Modernizarea infrastructurii de acces către zona turistică Murighiol – Uzlina – Dunăvăț - Lacul Razim“ cu o valoare totală de 80.850.726,42 lei. Lucrarea ar fi trebuit finalizată la data de 1 mai dar s-a întărziat datorită condiţiilor meteo, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Pe parcursul derulării investiţiei au fost necesare lucrări suplimentare, astfel că valoarea investiţiei a crescut cu încă aproape 1 milion de euro, după cum urmează: 65.000 de euro în plus pentru lucrările suplimentare, 150.000 de euro în plus pentru complicaţiile apărute ca urmare a indundaţiilor şi 700.000 de euro în plus pentru problemele cauzate de unele lucrări edilitare de pe drum.  Lucrarea a fost câştigată de firmele Glacial Prod şi Delta ACM 93. La inaugurarea lucrărilor a fost prezent şi premierul Emil Boc.

SPP-iştii au ţinut presa departe de elicopter

În această vizită Elena Udrea a venit tot cu elicopterul, însă de data aceasta nu a mai plătit nimic, fiind „luată la ocazie“ de premierul Boc cu elicopterul Delfin inscripţionat cu sigla Guvernului României.La aterizarea pe stadionul tulcean de la Bididia angajaţii SPP au îndepărtat jurnaliştii care doreau să fotografieze sosirea ministrului turismului, tocmai pentru a identifica elicopterul.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite