Tulcea: Bazele de kaiac-canoe se duc pe apa Sâmbetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bazele sportive din care au plecat zeci de campioni mondiali şi chiar olimpici la kaiak-canoe au ajuns într-un stadiu avansat de degradare.

Fosta campioană mondială Elena Fidatov, actual director al Direcţiei pentru Sport a judeţului Tulcea, trage un semnal de alarmă asupra situaţiei în care au ajuns bazele sportive. Aceste adevărate izvoare de campioni sunt aproape secătuite din lipsă de fonduri.
„Baza materială este cu mult sub nivelul performanţelor obţinute. Se remarcă rezultatele obţinute la kaiac-canoe, un sport care a adus glorie judeţului şi ţării, deşi sportivii noştri nu au avut condiţii de pregătire, lacul Ciuperca a trebuit să fie modernizat, iar baza nautică de la Somova este departe de ceea ce ar trebui să fie o bază de antrenament care să ofere condiţii normale pentru sportul de mare performanţă”, a declarat Elena Fidatov.
Fosta campioană este de părere că autorităţile ar trebui să se implice mai mult în refacerea bazelor pentru atragerea copiilor spre acest sport care a adus recent glorie României.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite