Treizeci de deţinuţi tulceni vor avea permis european de conducere a computerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri, în Penitenciarul Tulcea a avut loc workshop-ul de promovare a proiectului „Pregătire TIC (tehnologia informaţiei şi comunicare) la standarde europene în sistemul penitenciar românesc”, proiect cofinanţat din fonduri europene.

În cadrul activităţii de promovare, alături de cadrele sectorului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială din penitenciar, au participat 30 de persoane private de libertate din regimul închis de executare al pedepsei care şi-au exprimat interesul pentru înscrierea în prezentul proiect.
Cursurile ECDL – European Computer Driving License (Permis european de conducere a computerului), se vor desfăşura sub coordonarea unui formator ECDL, în mai multe etape folosindu-se un laborator mobil format din 11 computere–laptop, videoproiector şi imprimantă.
Workshop-ul de vineri a avut o abordare interactivă în cadrul căreia beneficiarii -  persoanele condamnate au avut ocazia să adreseze întrebări legate de structura organizatorică a cursurilor, precum si informatii legate de obtinerea certificărilor dobândite in urma promovarii examinarilor. De asemenea au fost ridicate probleme referitoare la impedimentele generale pe care le întâmpină o persoană liberată din penitenciar în accesarea unui loc de muncă.
Absolvenţii vor obţine certificare CNFPA pentru ocupaţia „Operator introducere validare şi prelucrare date” (echivalentul ECDL START) şi Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) - cel mai răspândit program de certificare a competenţelor digitale recunoscut la nivel internaţional în peste 148 de ţări.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite