VIDEO Tradiția Moșoaielor, la final: Întrecerea cailor la Luncavița!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sărbătorile de iarnă se încheie cu întrecerea cailor
Sărbătorile de iarnă se încheie cu întrecerea cailor

Sărbătorile de iarnă la Luncavița și Rachelu (Sărbătoarea Moșoaielor) se încheie pe 6 și 7 ianuarie, cu Botezul Domnului și Sfântul Ioan Botezătorul. Timp de o lună, din 6 decembrie, de Sf. Nicolae și până pe 6 și 7 ianuarie, Comuna Luncavița trăiește împreună cu tradiția.

Astfel, după terminarea Sfintei Slujbe de la Bisericile din Luncavița și Rachelu, în centrul comunei întreaga suflare s-a oprit să asiste la tradițională întrecere a cailor. Peste 25 de cai alături de stăpânii lor au luat parte la întrecere. Preoții Marius Croitoru și Dumitrache Jiglău au botezat cu aghiazma sfântă atât animalele cât și conducătorii lor, aducând raza speranței unui an mai bun pentru fiecare gospodărie.
„Câștigătorul din acest an a fost Iulian Ciortan, pe calul Augusta, care a primit binemeritatul premiu pus la dispoziție de Primăria Comunei Luncavița prin contribuția unor cetățeni care iubesc tradiția. Toți participanții au plecat cu diplome si cu produse agricole pentru animalele lor, indiferent de locul obținut: saci de porumb, de orz, de soia, de grâu, baloți de lucernă, de fân“, spune primarul Ștefan Ilie.

Sursa: YouTube

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite