Tinerii tulceni care ies din centrele de plasament învaţă meserie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şansele de reuşită ale tinerilor care pleacă din orfelinate sunt destul de mici
Şansele de reuşită ale tinerilor care pleacă din orfelinate sunt destul de mici

Cei 50 de adolescenţi din Tulcea vor învăţa două meserii, la alegere şi vor primi informaţii despre utilizarea calculatorului şi minba engleză. Vor pleca de la cursuri şi cu certificate care să le ateste competenţele.

Proiectul este realizat de Consiliul Judeţean Tulcea şi Consiliul Judeţean Constanţa pe 22 de luni şi are o valoare eligibilă de 2,1 milioane de lei.
Scopul acestui proiect este facilitarea  accesului pe piaţa muncii a grupurilor vulnerabile şi crearea de noi locuri de muncă pentru tinerii peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie şi membrii familiilor cu mai mult de doi copii în întreţinere, inclusiv familiile monoparentale, din judeţele Tulcea şi Constanţa.
Reaţea de mediatori sociali
Se vor asigurara cursurile speciale de formare pentru 50 lucrători sociali (din judeţele Tulcea şi Constanţa), pentru a deveni „mediatori sociali“. De asemenea, se vor realiza sesiuni de instruire privind însuşirea şi aplicarea egalităţii de şanse.
100 de tineri vor lua cursuri de orientare şi formare profesională. Este vorba despre cursuri de iniţiere limba engleză şi utilizare PC, formare profesională pe două meserii cheie căutate pe piaţa muncii,  derularea de activităţi de mentorat şi practică profesională.
Prin acest proiect, se vor asigura  20 de locuri de  muncă la nivelul celor două judeţe, pentru beneficiarii din grupul ţintă.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite