Timp liber: Turism pe bicicletă în municipiul Tulcea GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Continuăm prezentarea celor şapte trasee turistice ale municipiului Tulcea, alături de ghidul de astăzi, Ana Efrim. Al cincilea traseu propus de asociaţia Etnopolis te transformă în turist pe bicicletă în propriul tău oraş. Distanţa de parcurs este destul de mare, aşa că dacă nu eşti amator de sport pe două roţi, ia-ţi maşina şi admiră-ţi oraşul!

Este cel mai scurt, dar unul dintre cele mai interesante trasee turistice din municipiu. Ai ocazia să vizitezi centrul de echitaţie de la ieşirea din oraş, iar pe drum te poţi opri şi pe la vila Moruzov, casa de protocol a lui Nicolae Ceauşescu, acum concesionată în scop turistic.
Plecarea: de pe malul lacului Ciuperca
Ce tulcean nu s-a minunat de ceea ce s-a întâmplat cu lacul Ciuperca în ultimii ani? Locul de distracţie al tuturor  tulcenilor în urmă cu peste un deceniu a devenit, în timp, patria hoţilor şi a boschetarilor, un focar de infecţie pe lângă care nu te încumetai să treci. În 2007 a început reconstrucţia ecologică a lacului (realizată din fonduri de la Ministerul Mediului), iar astăzi a reuşit să detroneze faleza municipiului în preferinţele tulcenilor. Pe timpul zilei aici ai parte de plimbări cu barca sau cu hidrobicicleta, iar pe seară poţi admira fântâna arteziană care se înalţă din mijlocul lacului.

Click pe poze pentru fotogalerie!

Ieşi pe strada Lac Ciuperca, la primul sens giratoriu faci dreapta şi mergi tot înainte pe strada Isaccei. La ieşirea din municipiu faci un scurt popas la „9 mai“, acolo unde poţi vizita şi vestita Casă Moruzov, una dintre vilele de protocol unde se odihnea dictatorul  Ceauşescu atunci când venea în Delta Dunării.
Frumuseţea vilei Moruzov
Amplasată într-o zonă atractivă a orașului, în partea de vest, la ieșirea spre Galați, pe malul lacului Câșlița, vila apare ca un colț de rai: acces la apă, parc, livadă de meri, sală de oaspeți cu șemineu, un apartament la etaj cu vedere spre lac.
Citiţi mai multe amănunte despre traseul cu numărul 5 în săptămânalul ADS!

image
Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite