Tentativă de omor în cimitir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a întâmplat în cimitirul din Vişina, Jurilovca (foto: arhivă)
S-a întâmplat în cimitirul din Vişina, Jurilovca (foto: arhivă)

Gheorghe Luca a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat după ce de Paştele Morţilor a înjunghiat un bărbat de 70 de ani în cimitirul de la Vişina. Luca riscă acum ani grei de închisoare.

Pe 22 aprilie, inculpatul Gheorghe Luca a mers la locuinţa unui văr de-al său, din aceeaşi localitate cu el, unde a înnoptat. A doua zi, cu un cal şi o căruţă aparţinând vărului, s-au deplasat într-o localitate învecinată, trecând şi pe la o mătuşă. La aceasta au consumat băuturi alcoolice, după care au plecat la cimitirul din localitate, de Paştele Morţilor.
La cimitir au mai consumat vin, ajungând amândoi în stare avansată de ebrietate. „La un moment dat calul a plecat prin cimitir, peste morminte, distrugându-le pe acestea, cât şi împrejmuirile aferente. Victima, un bărbat de 70 ani, venit în cimitir să măsoare mormântul soţiei sale pentru a confecţiona un gard, i-a apostrofat pe cei doi veri, spunându-le că este păcat ceea ce fac. Pe fondul consumului de alcool, inculpatul Luca Gheorghe şi vărul său s-au supărat pe victimă şi i-au aplicat câteva lovituri, îmbrâncind victima“, a precizat procurorul Laura Subţirelu.
Bătrânul le-a spus că îi va reclama la poliţie, pentru a-i speria, astfel că inculpatul a luat din căruţă un cuţit, pe care i l-a dat vărului său.
„Nemulţumit că vărul său nu este prea hotărât să aplice o corecţie victimei, inculpatul Luca Gheorghe a luat cuţitul din mâna vărului său şi cu acest obiect a aplicat bătrânului două lovituri în partea superioară a abdomenului, provocându-i plăgi hepatice perforante şi o hemoragie majoră. După aplicarea loviturilor, inculpatul a părăsit locul faptei, luând şi bicicleta victimei, cu scopul de a şi-o însuşi. Vărul inculpatului a rămas însă în cimitir şi de pe telefonul mobil al victimei a cerut ajutor la Serviciul de Urgenţă 112, încercând să oprească sângerarea până la sosirea ambulanţei. Ulterior s-a stabilit de câtre specialiştii medico-legali că viaţa victimei a fost pusă în primejdie“, a mai precizat Laura Subţirelu.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite