Taxi-salvarea nu mai funcţionează!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În baza unei decizii comune cu Casa de Asigurări de Sănătate, Ambulanţa Tulcea asigură transportul bolnavilor la clinici din alte judeţe doar în baza trimiterilor speciale.

Ministerul Sănătăţii a început la sfârşitul lunii august o serie de verificări la serviciile de ambulanţă din 18 judeţe. Potrivit oficialilor Ministerului Sănătăţii au fost identificate mai multe neconcordanţe între datele înregistrate în sistemul unic de urgenţă 112 şi raportările privind consumul de carburant la Serviciul de Ambulanţă Tulcea.

Doctorul Dumitru Vâlcu, şeful Serviciului de Ambulanţă Tulcea a afirmat că diferenţele s-ar datora cererilor de transport către diverse clinici şi că de la 1 noiembrie transportul neasistat al bolnavilor către clinicile din alte judeţe se va face doar în baza trimiterilor medicilor curanţi.
„Noi nu am avut probleme din punct de vedere al consumului de carburant pe raportări fictive, aşa cum se susţine. Am dat curs tuturor solicitărilor până acum. Vor fi transportaţi doar cronicii cu trimiteri de la medicii specialişti şi persoanele internate în spital care necesită investigaţii în alte clinici“, a conchis doctorul Vâlcu.
Până  la data de 1 noiembrie, cu o frecvenţă de săptămânală, Ambulanţa Tulcea transporta bolnavii din Tulcea către Constanţa, Bucureşti şi Galaţi.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite