Taxele pentru filmarea celor două clădiri de patrimoniu reabilitate cu bani europeni vor fi votate luna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean Tulcea, s-a discutat problema taxelor pentru cele două obiective muzeale inagurate în cursul zilei de ieri. S-au aprobat, însă, numai taxele de acces şi ghidaj, iar nu cele pentru fotografiere şi filmare.

Directorul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale, Cristina Dinu, a explicat că aceste taxe se vor aplica pentru cei care doresc să folosească imaginea clădirilor pentru spoturi publicitare (în acest sens s-a primit deja o cerere pentru Casa Avramide) sau pentru cei care doresc să se fotografieze în ziua nunţii într-un cadru inedit. Este vorba, aşadar, despre filmare şi fotografiere în scop comercial. Aceste taxe urmează a fi regândite (majorate) şi rediscutate în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean din luna noiembrie.
La Muzeul de Artă, pentru vizitarea expoziţiei de bază adulţii vor plăti 8 lei, iar elevii, studenţii şi pensionarii vor achita 4 lei. Pentru vizitarea întregului muzeu, se va percepe o taxă de 10 lei (bilet întreg) şi 5 lei (redus). Pentru ghidaj într-o limbă străină, un grup va trebui să plătească 100 de lei.
La Casa Avramide, cei care vor să viziteze expoziţia de bază vor plăti 6 lei (bilet întreg) sau 3 lei (bilet redus), iar cei care vor să viziteze întreg obiectivul vor trebui să achite o taxă unică de 10 lei (bilet întreg) sau 5 lei (bilet redus). Grupurile vor fi ghidate în limba română pentru 40 de lei, sau într-o limbă străină pentru 100 de lei.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite