Tânărul recidivist care fura din biserici a fost condamnat la cinci ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru va trebui să plătească 1.650 de lei bisericii „Sf. Nicolae“ din municipu (sursa foto: catedralatulcea.ro)
Alexandru va trebui să plătească 1.650 de lei bisericii „Sf. Nicolae“ din municipu (sursa foto: catedralatulcea.ro)

Alexandru Papură (24 de ani) din Greci a fost trimis în judecată pentru furt calificat (în formă continuată) şi port fără drept al unui cuţit în locuri publice. Tânărul recidivist a fost condamnat ieri la cinci ani de închisoare cu executare.

Vineri Judecătoria Tulcea l-a condamnat la trei ani de închisoare, la care se adaugă şi cele 746 de zile de detenţie (rămase de executat atunci când hoţul a fost eliberat condiţionat). Pedepsele au fost contopite, iar perioada de detenţie a fost sportiă la cinci ani de puşcărie.
Alexandru a fost condamat pentru furt calificat încă de pe vremea când era minor, iar în februarie 2012 a fost eliberat condiţionat la începutul lunii februarie. Pe data de 24 februarie a recidivat.
„În intervalul 24 februarie 2012-10 iunie 2012,  a sustras, pe timpul zilei şi pe timpul nopţii, diferite  sume de bani dintr-o locuinţă situată la parterul blocului,  profitând de faptul că fereastra de la respectiva locuinţă fusese lăsată în poziţie oscilobatantă. De asemenea, a furat din două biserici din Tulcea, respectiv una din Isaccea. În plus, a mai furat diverse bunuri din vestiarele salariaţilor  mai multor societăţi comerciale, ca urmare a faptului că uşile de acces erau lăsate neasigurate“, spune procuror Dan Stepanencu.
A fost prins în flagrant, în timp ce încerca să sustragă bani din recepţia unui hotel din Tulcea. Alexandru avea la el un  cuţit de tip briceag, despre care a afirmat că îl deţinea pentru autoapărare.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite