TURISM Primul traseu tematic din Delta Dunării, însoțit de audioghid. Vezi aici harta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul traseu tematic însoţit de audioghid din România a fost realizat de Asociaţia de Ecoturism din România (AER) în parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 (AIP), în localitatea Crişan din Delta Dunării.

Traseul este realizat pe apă (pornește de la Centrul Rowmania, spre Canalul Crişan – lacul Capcicova, lacul Zapadna, lacul Iacob – canalul Crişan) şi se poate parcurge prin închirierea de canotci de la Centrul de Ecoturism Rowmania Crişan.
Vizitatorilor li se va pune la dispoziţie un audioghid cu sunetele celor mai întâlnite păsări din zonă şi o broşură cu informaţii suplimentare despre comunitatea locală şi păsările deltei.
Acest traseu a fost dezvoltat pentru a diversifica oferta de activităţi din zona Crişan şi are scopul de a evidenţia diversitatea avifaunistică, Delta Dunării fiind considerată a treia zonă ca importanţă ecologică din lume.
Traseul tematic a fost realizat în cadrul proiectului „Cu canotca în Deltă: metode inovative de interpretare a naturii”, finanţat de Fundaţia Pentru Parteneriat şi MOL România, şi implementat de Asociaţia de Ecoturism din România în parteneriat cu Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23 în perioada mai - octombrie 2012.
Birou de promovare
Reprezentanții asociațiilor intenționează să înființeze un birou de promovare şi informare în Bucureşti: se va promova Delta Dunării ca una din cele 10 destinaţii de ecoturism recunoscute de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în urma aplicării criterilor de certificare ce vor fi lansate în cadrul Conferinţei Naţionale de Ecoturism ce va avea loc la noul sediu al Bibliotecii Naţionale, în data de 2 noiembrie 2012, începând cu ora 9:00.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite