TULCEA Începe Săptămâna Filmului Rusesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Filmele vor putea fi vizionate în Piaţa Civică
Filmele vor putea fi vizionate în Piaţa Civică

Luni seara, în Piaţa Civică,  de la ora 21.00, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România, Universitatea din București, Reţeaua de cultură  și Primăria Municipiului Tulcea vă invită la deschiderea oficială a Săptămânii premierelor rusești pe marele ecran din Tulcea (20 - 26 august 2012).


Proiecţia filmului Ultimul canton (2010 ) o dramă în regia lui Aleksei Uchitel și Irina Gorlova nominalizat la Globul de aur pentru „Cel mai bun film într-o limbă străină” va fi difuzat astăzi.
În fiecare seară, timp de o săptămână, publicul este invitat să se bucure de creaţii ale unei şcoli cinematografice cu tradiţie (accesul este gratuit).  Subtitrarea în limba română a filmului „Ultimul canton” a fost realizată în cadrul Concursului studențesc de subtitrări Kino+ 2012, clasându-se pe locul I.
Caravana premierelor cinematografice rusești pe marele ecran din România oferă spre vizionare o gamă variată de filme, unele realizate în maniera tradițională a școlii de film rusesc, altele - dintr-o perspectivă inovatoare: drame, melodrame, comedii, film muzical, film istoric.
Evenimentul se înscrie în Caravana premierelor cinematografice pe marele ecran din România, cea de a patra etapă a celei mai prestigioase manifestări cineculturale din spațiul românesc și, timp de o săptămână, marele public va avea acces gratuit la filme de calitate, în regia mai multor generații de regizori ruși, traduse de studenții Universității din București.
Amintim că Festivalul de film rusesc Kino+ a mai ajuns îna cest an la Tulcea: în perioada 1-3 iunie 2012, la Teatrul Jean Bart din municipiu a avut loc un festival al desenelor animale ruseşti de lung metraj.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite