TULCEA A adus internetul la Școala Ceatalchioi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premiată pentru efortul ei de a aduce bucurie şi tehnologie în rândul elevilor, Mariea Popa a ajuns de la extaz la disperare. După ce perioada de gratuitate la internet câştigată prin proiect a expirat, copiii au rămas fără internet deoarece autorităţile nu au vrut să ofere o mână de ajutor.

Mariea Popa este profesoară într-un sat din Delta Dunării, la Ceatalchioi. Ea este cea care a adus printr-un proiect calculatoare şi internet în sat, spre bucuria copiilor şi nu numai. Pentru această iniţiativă femeia a fost premiată la gala „Click –femei excepţionale“. Din păcate , acum perioada în care furnizarea internetului, prin proiect, era gratuită, a expirat, iar şcoala a rămas cu calculatoare, dar fără net.

„Am făcut cereri peste tot, la Primărie, la Inspectoratul Şcolar, poate s-o găsi o soluţie să ne ajute, e păcat, stăm cu calculatoarele degeaba, copii sunt mai trişti“, povesteşte femeia.

Din păcate în Ceatalchioi nu a ajuns încă nici o firmă privată care să furnizeze servicii de internet, altfel lucrurile ar fi fost mai simple, profesorii fiind dispuşi să suporte din buzunarul propriu cheltuiala lunară.

„Am discutat cu o firmă, s-au arătat dispuşi să vină doar dacă se abonează mai mulţi, e greu, lumea nu are nici televizor pe aici“, mai spune Mariea Popa.



Proiecte pentru elevi

image

În 2006, Mariea a iniţiat două proiecte importante, prin care a obţinut calculatoare pentru copii, pentru primărie şi pentru bibliotecă. Şi tot ea a obţinut pentru toţi locuitorii acces gratuit la internet.

„Nu aveam niciun calculator, de internet nici nu auziseră copii şi mulţi dintre adulţi. A fost greu, am alergat cu hârtii, proiect, dar am ieşit pe primul loc şi într-un final am ieşit pe primul loc şi am adus zece calculatoare noi şi internet“, povesteşte Mariea. Atunci s-au bucurat şi cei mici, care au descoperit o nouă lume, cea virtuală, dar şi vârstnicii, care au învăţat cum să ia legătura pe net cu cei dragi plecaţi la muncă în străinătate. Pentru eforturile ei Mariea Popa a fost nominalizată printre cele zece femei excepţionale de către revista „Click pentru femei“, clasâţndu-se pe locul doi la gala organizată luna trecută.

Citiți în Adevărul de Tulcea de ce Primăria nu se implică în  asigurarea accesului la Internet!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite