UPDATE Sute de tulceni s-au călcat în picioare pentru un job! Vezi aici câte persoane se vor angaja în urma bursei de azi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi dimineaţă, de la ora 10.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor s-a deschis bursa generală a locurilor de muncă organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea.

UPDATE 13.30: La această acţiune au fost prezente 575 persoane. Au fost selectate in vederea incadrării un număr de 169 persoane, din care două persoane marginalizate social.


Aproximativ trei sute de tulceni au stat la cozi încă de la ora 9.00 în faţa sălii unde s-a organizat bursa. La Tulcea numărul şomerilor ajunge la 7.000 de persoane, ceea ce înseamnă că 35 de tulceni se bat pentru un loc de muncă.

image

„Am lucrat până acum câteva luni într-o instituţie bugetară, prefer să nu spun care. M-au dat afară aşa, dintr-o dată. Nici nu mă aşteptam să fiu printre cei disponibilizaţi. Şi uite, acum caut de cinci luni un loc de muncă şi stau acasă degeaba pe 500 de lei. Am făcut facultate, am învăţat, am vechime de peste zece ani, iar acum îmi caut şi ca vânzătoare, dar tot nu găsesc ceva convenabil. Nici nu îmi convine să muncesc de dimineaţă până seara pentru 500 de lei“, spune Mirela (38 de ani), şomeră.

Tulcenii cu studii superioare au puţine şanse să se angajeze

Pentru această bursă au fost contactaţi peste 185 de agenţi economici care au oferit 273 de locuri de muncă. Cele mai multe locuri de muncă sunt pentru persoanele fără studii superioare.
„Absolvenţii de facultate nu au decât 20 locuri de muncă disponibile: inginer proiectare, inginer constructor, director vânzări, inginer energetician, director de agenţie, unit manager, consultant financiar“, spune Cristian Denuşi, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Tulcea.  Cele mai multe oferte sunt pentru persoanele fără studii superioare sau pentru necalificaţi. Pentru aceştia se oferă posturi de proiectant, contabil, reprezentant vânzări, consilier financiar, consultant vânzări, asistent manager, maistru constructor, maistru electrician, laborant, operator construcţii nave, agent vânzări, lăcătuş confecţii metalice, şofer, electrician, barman, ospătar, cameristă, instalator sanitar, vânzător, brutar, pizzar, finisor, fierar betonist, zidar, faianţar mozaicar, macaragiu, dulgher, mecanic auto, tinichigiu auto, vopsitor auto, spălător auto, muncitor necalificat.

image


„La Tulcea în ultima perioadă numărul şomerilor este din ce în ce mai mic. Spre exemplu, în ultima lună rata şomajului a înregistrat o scădere cu jumătate de punct procentual. Este un semnal bun venit de pe piaţa muncii, mai ales pentru tulcenii care au aşteptat mult timp o şansă de angajare“, mai spune Cristian Denuşi.


 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite