UPDATE: Sute de tulceni au protestat în stradă la Babadag!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La această oră peste 300 de persoane demonstrează în stradă împotriva închiderii Spitalului din oraşul Babadag.

UPDATE, ora 13.00: Protestul localnicilor şi cadrelor medicale din Babadag s-a încheiat, după ce timp de două ore oamenii au solicitat menţinerea Spitalului Orăşenesc. Cele câteva sute de persoane prezente la acţiune au scandat „Nu ne luaţi spitalul!“, „Nu vă bateţi joc de noi!“ dar şi lozinci împotriva Guvernului Boc. Directorul Spitalului Orăşenesc, Mustafa Latif consideră că acţiunea era abolut necesară pentru a atrage atenţia autorităţilor centrale. „Rămâne de văzut dacă ce am făcut noi aici va avea ecou la Bucureşti“, a declarat directorul spitalului.

UPDATE: Unul dintre organizatorii protestului, liderul sindicatului SANITAS Tulcea, Ion Zebreniuc, spune că acest eveniment nu va fi singular.
„Să nu creadă că strigăm aici două ore şi gata. Luni mergem şi la Prefectura Tulcea cu un memoriu oficial iar apoi se va ajunge şi la Bucureşti, al Ministerul Sănătăţii. Nu este posibil ca oamenii să fie lăsaţi fără loc de muncă, iar pacienţii fără asistenţă“ spune Zebreniuc.
Participanţii la protest au scandat împotriva ministrului Sănătăţii, Atilla Cseke, susţinând că sunt condamnaţi la moarte prin această decizie, deoarece cel mai apropiat spital, cel de la Tulcea, este la 50 de kilometri distanţă.

Protestul este unul autorizat, fiind anunţat încă de săptămâna trecută. Împreună cu personalul Spitalului au ieşit în stradă şi locuitori ai oraşului, care spun că în cazul închiderii spitalului sunt nevoiţi să meargă la cel din Tulcea, cale de aproape 50 de kilometri.
La momentul de faţă spitalul din Babadag are 35 de locuri şi o echipă medicală importantă: 21 de asistente, doi medici pe secţie, un medic pe laborator, trei medici colaboratori (care fac gărzile), la care se mai adaugă şi alţi cinci medici rezidenţi. Personalul medical nu are nicio intenţie de a „migra“ la Tulcea, aşa cum a propus ministrul Cseke (reorganizarea spitalelor din apropiere). „Cel mai sigur, medicii se vor retrage la cabinetele lor particulare. Astfel, cel  mai mult vor avea de suferit pacienţii“, spune Adina Ştefan, director economic al spitalului.
Vom reveni cu amănunte.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite