UPDATE Sute de păsări moarte au fost descoperite în Delta Dunării!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasăre moartă în Delta Dunării (foto arhivă)
Pasăre moartă în Delta Dunării (foto arhivă)

Comisarii Garzii de Mediu din cadrul Rezervaţiei  Biosferei cercetează cauzele producerii fenomenului şi nu exclus ipoteza unei mâini criminale

UPDATE. Doi foşti paznici de vânătoare din zonă au avansat ideea că păsările ar fi murit după ce au mâncat seminţe tratate de pe terenul unei societăţi agricole din zona Tatanir-Pardina, Deltarom Agricultures.
Directorul firmei Deltarom Agriculture, Cristian Cernodolea spune că firma pe care o conduce şi care exploatează aproape unsprezece mii de hectare de teren în Delta Dunării nu foloseşte seminţe tratate ce ar putea fi mortale pentru păsări. Mai mult, Cernodolea spune că ultima însămânţare pe terenurile din zonă a fost finalizată la jumătatea lunii noiembrie. Acesta avansează ipoteza că ar fi o înscenare şi că anumite persoane ar dori să lovească în firma pe care o conduce.
„Am fost pe teren cu comisarii de mediu şi cei de la Direcţia Veterinară, şi acolo doi foşti paznici de vânătoare, care se ocupă mai mult cu lucruri necurate, au avansat nişte ipoteze fantasmagorice. Ei au rămas fără fondul de vânătoare după ce noi am decis să facem un contract cu o asociaţie din Bucureşti şi probabil ne acuză din dorinţa de răzbunare. Aşteptăm rezultatele analizelor şi apoi vom rezolva acuzaţiile în instanţă “ spune Cernodolea.

Vestea morţii unor porumbei sălbatici în Delta Dunării a făcut subiectul unui reportaj realizat şi prezentat de o echipă Kanal D. La ştirile de luni seară, cunoscutul prezentator tv Cristian Sabagh a mulţumit unui pieten pe nume Spiros, care i-a furnizat subiectul, după ce a descoperit mortalitatea în timpul unei vânători organizate!
Reamintim că în momentul de faţă vînătoarea este interzisă total pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Sute de porumbei sălbatici morţi au fost semnalaţi zilele trecute în zona Chilia-Tătatru, în Delta Dunării. În momentul de faţă au fost ridicate probe şi în urma analizelor va fi aflată şi cauza morţii păsărilor.Comisarul şef al Gărzii de Mediu din cadrul comisariatului Delta Dunării spune că sunt mai multe ipoteze luate în calcul, inclusiv o boală în rândul acestei specii, dar şi o mână criminală.
„Avem câteva suspiciuni, e ciudat că doar aceste păsări au murit, porumbeii sălbatici, apoi în această perioadă nu se fac însămânţări, ca să fi mâncat seminţe tratate, vom vedea care este cauza morţii. Se pare că există probe că în zonă ar fi fost amplasate câteva grămăjoare de seminţe, vom analiza. Ar putea fi şi o boală a acestei specii, pentru că alte păsări moarte nu am găsit, nici vulturii care devorează păsările moarte nu au murit“ spune comisarul şef Costel Ifrim.
Vom reveni cu amănunte!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite