Supăraţi că primarul vrea să le dărâme palatele ridicate ilegal, doi romi din Babadag au bătut un jandarm şi un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Palatele din Babadag (foto arhivă)
Palatele din Babadag (foto arhivă)

Ismail şi Regep Demir din Babadag au fost trimişi în judecată pentru ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Babadag.

 Fapta s-a petrecut în dimineaţa zilei de 9 iulie 2012, în jurul orelor 6,30.
Inculpaţii Ismail şi Regep Demir se întorceau de la un botez ce s-a desfăşurat în oraşul Babadag, jud. Tulcea, iar împreună cu alţi prieteni se îndreptau spre Autogară pentru a bea o cafea.

Primarul din Babadag: Vor fi demolate trei locuințe construite ilegal de către romi

Scandal în faţa casei primarului

Click pe poze pentru a vedea imagini cu locuinţele din Babadag!

image



Trecând prin faţa locuinţei primarului oraşului, petrecăreţii au început să se manifeste gălăgios, aducând injurii şi ameninţări cu moartea la adresa primarului, fiind nemulţumiţi că acesta intenţionează să demoleze imobilele ridicate fără autorizaţii de construire de către romi. Aceste persoane şi-au continuat deplasarea până în zona autogării, unde au consumat bere şi cafea, continuând să se manifeste gălăgios, să adreseze injurii şi ameninţări primarului. Atitudinea lor a indignat locuitorii din zonă, care au apelat patrula de ordine publică de serviciu în acea dimineaţă. La scurt timp, la faţa locului a sosit echipajul de ordine publică, formată dintr-un lucrător de poliţie şi un jandarm. Membrii echipajului de intervenţie au solicitat rromilor să înceteze consumul de băuturi alcoolice în spaţiul public, să înceteze proferarea de injurii la adresa primarului şi să părăsească locaţia respectivă. Deranjaţi că li se solicita părăsirea zonei, rromii au refuzat să se legitimeze şi să plece, iar cei doi fraţi Regep, cei mai agresivi verbal, au proferat injurii şi ameninţări inclusiv la adresa lucrătorului de poliţie şi jandarmului. Deoarece inculpaţii se manifestau agresiv, iar integritatea corporală a jandarmului a fost în primejdie, acesta a fost nevoit să pulverizeze cu spray lacrimogen spre inculpatul Regep Demir. Din spatele jandarmului a intervenit inculpatul Ismail, care a tras de uniforma organului de ordine, rupând tricoul acestuia în zona epoleţilor, iar cu cealaltă mână i-a aplicat jandarmului o lovitură de pumn la nivelul feţei, în urma căreia victima a căzut pe trotuar.
Au sărit la bătaie
În momentele următoare, Demir Regep s-a apropiat de lucrătorul de poliţie, căruia i-a aplicat o lovitură de picior în zona abdomenului, în urma căreia acesta s-a dezechilibrat şi a căzut pe trotuar, situaţie în care inculpatul a mai aplicat câteva lovituri lucrătorului de poliţie şi cu picioarele. În apărarea echipajului de ordine a intervenit un martor. În acest timp, inculpaţii s-au deplasat la autoturismul care îi aştepta, de unde s-au înarmat cu leviere şi şurubelniţe, îndreptându-se spre lucrătorul de poliţie şi jandarm, ameninţători. Această împrejurarea l-a determinat pe agentul de poliţie să scoată din toc de arma din dotare, spunându-le agresorilor că o va folosi în cazul în care nu vor înceta, inculpaţii încetând astfel  activitatea infracţională.
Puşi în libertate
La data de 9 august 2012 inculpaţii au fost reţinuţi pe o perioadă de 24 de ore de câtre procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, iar la data de 10 august 2012 au  fost prezentaţi Judecătoriei Babadag cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Judecătoria Babadag şi-a însuşit propunerea parchetului, dispunând privarea de libertate a inculpaţilor Ismail şi Demir Regep. Ca urmare recursului declarat de inculpaţi, Tribunalul Tulcea a înlocuit măsura preventivă a arestării cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu a inculpaţilor, măsură care a fost prelungită până la finalizarea urmăririi penală, urmând a expira la data de 11 octombrie 2012.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite