Sulina și Sfântu Gheorghe în vizorul unui proiect de modernizare costieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două localități sunt incluse în proiectul româno-olandez WeBSeaCo, care are în vedere reabilitarea orașelor de coastă neglijate. Zilele trecute a fost sarbatorită câștigarea premiului de aur QualityCoast de către Delta Dunării, un pas important în implementarea proiectului.

Proiectul a fost demarat în primăvara anului trecut când a fost înaintată autorităților județene propunerea de proiect WeBSeaCo (Western Black Sea Cooperation) 2010-2016, proiect care vizează dezvoltarea oraşelor de pe coasta Mării Negre, într-un parteneriat lărgit: România, Bulgaria, Turcia și Georgia. Obiectivele proiectului constau în îmbunătăţirea calităţii apei din zona de coastă, reabilitarea oraşelor de coastă neglijate, cu valori intrinseci culturale şi istorice și consolidarea managementului plajelor turistice.

Comunităţile  din România beneficiare ale proiectului sunt Sulina, Sfântu Gheorghe și Mangalia. Localităţile Sulina și Sfântu Gheorghe au depus aplicaţiile pentru obţinerea certificării de QualityCoast Award și, în urma evaluării, au primit certificarea în primăvara acestui an. Aceasta certificare este foarte importantă în economia proiectului, întrucât justifică  necesitatea investiţiilor durabile în aceste zone cu potenţial turistic.

Pentru Sulina se are în vedere restaurarea clădirilor  vechi de importanță istorică și redarea aspectului de secol XIX, reabilitarea infrastructurii în zonele turistice, utilizarea tehnologiei regenerabile, iar pentru Sfântu Gheorghe - întărirea protecţiei localităţii prin refacerea digului, racordarea zonei de plaja la canalizare și la reţeaua de energie electrică, refacerea infrastructurii rutiere.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite