Stâna de la marginea oraşului Tulcea se demolează pentru a se face minideltă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un petent prezent la şedinţa Consiliului Local a fost luat peste picior de Cantemir Gafar, fiind somat să nu confunde municipiul Tulcea cu un oraş civilizat, mai exact cu New York. Omul, un crescător de animale pe punctul de a fi demolat de Primărie solicitase doar să i se ofere câteva informaţii publice. Bărbatul a fost ulterior lămurit de primar, care a promis rezolvarea problemei

Omer Levent este un vechi crescător de animale din Tulcea, ce îşi desfăşoară activitatea la marginea municipiului. Ferma acestuia, spun reprezentanţii municipalităţii, ar ocupa un teren ce intră şi el în planul de refacere a polderului Zagen, astfel încăt omul s-a trezit cu o decizie de demolare lipită pe gardul stânei.
Deşi a plătit mereu taxe pentru pășunat la marginea oraşului, reprezentanţii Primăriei spun că stâna lui Omer ar fi amplasată fără toate actele necesare, lucru recunoscut de altfel şi de acesta.
„Vreau să fiu în regulă cu toate actele, nu aşa se procedează într-o  ţară civilizată, cu buldozerul, ci se caută soluţii pentru ca toată lumea să fie mulţumită, să se identifice soluţii, că de aceea plătesc taxe şi impozite“ spune omul de afaceri.
Cu toate că a solicitat aceste soluţii legale, Omer Levent s-a trezit cu un răspuns halucinant chiar în plenul Consiliului Local, din partea preşedintelui de şedinţă, care l-a lămurit scurt că Tulcea nu este New York.
„Nici New York nu are pășune comunală“, a rezolvat scurt problema preşedintele Cantemir Gafar, cu toate că băgam mâna în foc că a zis-o în necunoştinţa de cauză, fără să verifice măcar pe internet…
Conform filozofiei consilierului Gafar, în altă ordine de idei tulcenii ar trebui să fie mulţumiţi şi cu gropile din asfalt, pentru că , nu-i aşa, Tulcea nu este Berlin, cu eternele inundaţii, pentru că nu este nici Amsterdam, dar şi cu mentalitatea consilierilor locali, pentru că nu avem alţii!
Cu oile prin centrul oraşului
Petentul Omer Levent a solicitat Consiliului Local posibilitatea desfăşurării în continuare a afacerii în condiţii legale, încercând să afle locaţia islazului comunal, locaţie existentă în mod tradiţional şi legal, însă nu a prea avut sorţi de izbândă.
„Eu îmi cumpăr teren şi mă mut, nu-i problemă, dar vreau să ştiu unde am voie să pasc oile? Dacă îmi iau teren pe Mahmudiei şi pășunea e la PECO, trec cu oile prin tot centrul, zilnic?“ a mai spus Omer în plenul sedinţei.
Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite