Spitalul Tulcea primeşte miercuri banii pentru tomograf!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia este aşteptată de aproape de la începutul anilor 2000 şi a fost una din promisiunile „de seeviciu“ ale autorităţilor locale şi judeţene. În şedinţa de Consiliu Judeţean de miercuri, aleşii vor vota transferul sumei de 1,4 milioane de lei către Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea.

În cadrul „Programului de dotare şi reabilitare a secţiilor de oncologie“ Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, pentru dotare cu computer tomograf şi reparaţii capitale secţia de oncologie, i-a fost alocată suma de 1.400.000 de lei, din care 1.332.000 de lei din transferuri de la bugetul de stat prin Ministerul Sănătăţii şi 68.000 de lei cofinanţare din partea consiliului judeţean.
În plus, pentru finanţarea unor cheltuieli materiale reprezentând cheltuieli materiale şi consum utilităţi Consiliul Judeţean va aloca din fondul de rezervă bugetară suma de 450.000 de lei.
Situaţia judeţului nostru era destul de gravă: de ani de zile pacienţii cu probleme neurologice nu puteau să beneficieze de un computer tomograf pentru că singurul din Tulcea este unul privat, cu program limitat. Astfel, pacienţii care ajungeau noaptea la urgenţe erau transportaţi la Constanţa, pe un drum accidentat şi care durează două ore.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite