Spitalul Tulcea, dator vândut la furnizorii de medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean de Urgenţă
Spitalul Judeţean de Urgenţă

Cea mai mare unitate spitalicească din Tulcea are datorii de peste 7 milioane de lei către furnizorii de medicamente şi de materiale sanitare. Deşi conducerea nu-şi face probleme, pacienţii spun că aduc medicamente de acasă

Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea are datorii de milioane de euro către firmele cu care lucrează. Cea mai mare datorie este cea către furnizorii de medicamente, cărora mai are se le dea mai bine de 4,8 milioane de lei. O situaţie mai „fericită“ se înregistrează în ceea ce priveşte furnizorii de materiale sanitare, unde datoriile sunt mai mici de 500.000 de lei. O altă situaţie îngrijorătoare se înregistrează şi în cazul funrizorilor de bunuri şi servicii, unde datoriile se ridică la peste 2 milioane de lei. La acestea se mai adaugă şi o datorie de 300.000 de lei către furnizorii de medicamente în baza Programelor Naţionale de Sănătate. Per total, Spitalul Judeţean are o datorie de 7,3 milioane de lei.
La Măcin, o datorie de numai 60.000 de lei

Sănătatea nu se simte prea bine nici la Măcin. După dimensiunile spitalului şi dimensiunile datoriilor: aici spitalul mai are de achitat numai 1.600 de lei către furnizorii de medicamente, şi 1.400 de lei pentru furnizorii fr materiale sanitare. Cea mai mare datorie este de 56.000 de lei, cea către alţi furnizori de bunuri şi servicii.
Managerul spune una, pacienţii alta

Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, dr. Ion Popescu, spune că acestea sunt datoriile curente ale unităţii sanitare, şi că situţia de la Tulcea este încă una destul de fericităîn comparaţie cu alte spitale de talia acestuia.

„Mie mi se încheie mandatul şi am făcut un bilanţ. Avem o datorie de circa 55 de miliarde de lei vechi. În urmă cu trei zile Casa de Sănătate a achitat o parte din datorii, şi anume 27 de miliarde, banii pentru salarii. Aceste datorii sunt normale pentru noi. Faţă de alte spitale din ţară stăm bine, nu se poate spune că e criză de medicamente, mai negociem cu furnizorii, ne înţelegem“ spune managerul Popescu.

Cu toate acestea majoritatea celor care trec prin Spitalul de Urgenţă spun că situaţia nu este deloc roză.

„Mai primeşti o aspirină sau antinevralgic, am auzit de cazuri în care se cere o listă întreagă, de la medicamente până la pansament, de toate, dacă este vorba de operaţie. Am asistat personal la faze în care o asistentă venea în salon şi cerea de la alte peciente medicamente pentru o femeie care nu avea bani să cumpere din afara spitalului. Mai dădea fiecare de milă, câte o pastilă, nişte vată“ povesteşte Mădălina Chirilov, fostă pacientă a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Prieteneşte şi medicii sfătuiesc pacienţii cu posibilităţi să îşi cumpere medicamente mai bune de la farmacii, pentru că de multe ori medicamentele cumpărate de Spitale nu sunt de cea mai bună calitate.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite