Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, pericol public în cazul unui incendiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalele tulcene şi-au remediat problemele
Spitalele tulcene şi-au remediat problemele

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a aplicat doar avertismente pentru neregulile constatate. Fiecare dintre unităţile spitaliceşti cu paturi a primit câte un avertisment de la pompieri întrucât nu repectă condiţiile de evacuare în cazul unor incendii.

Cele mai mari probleme constate de Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă: nu au destulă apă în hidranţi, nu au marcatori pentru evacuare în fiecare secţie, iar în secţia TBC nu au destul spaţiu de trecere pe holuri în cazul în care s-ar impune o evacuare rapidă (şi asta din cauza spaţiului limitat  de depozitare). Şi, evident, nu au detectori de fum, pe care Direcţia de Sănătate Publică îi aşteptă de două luni de zile şi care urmează să ajungă de la Minister.
După cum spune, col. Vasile Ungureanu, prim adjunct ISU, cea mai mare unitate spitalicească din judeţ (cu 750 de paturi) nu este echipată cu instalaţii de detectare – semnalizare a sistemelor de alarmare din clădiri. La secţiile T.B.C., psihiatrie, contagioase, fizioterapie şi dermato - venerice nu se asigură iluminat de siguranţă pentru marcarea hidranţilor interiori de incendiu. De asemenea, lipsesc lămpile de marcare la unii hidranţi interiori de la secţia pediatrie,  de la blocul  operator, radiologie, oftalmologie, iar în cadrul secţiilor TBC, fizioterapie şi psihiatrie căile de acces pentru evacuare nu sunt marcate corespunzător.
Citiţi mai multe amănunte în ediţia tipărită Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite