Spectacolul cailor putere revine la aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică iubitorii motoarelor puternice sunt aşteptaţi din nou pe Aeroportul „Delta Dunării“ din Tulcea. Peste o sută de maşini cu motoare de până la 1.000 de cai putere vor încerca să doboare recordul naţional stabilit în vara acestui an de grecul Theo Perimenis, care parcurs distanţa de 402 metri în numai 8,8 secunde. 


Adrenalină şi senzaţii tari pe pista aeroportului de lângă Mihail Kogălniceanu. Maşini tunate din România, dar şi de peste hotare vin la Tulcea pentru Campionatul Naţional de Drag Racing, ediţia a patra.
„Va fi iureş mare pe aeroportul «Delta Dunării» din Tulcea, unde  giganţii României şi nu numai vor începe bătălia supremă pentru cea mai rapidă maşină din acest an pe diferite clase şi la general. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat până acum la noi în ţară, aşa că vă mai aşteptăm să vedeţi Duelul Monştrilor cu patru roţi“, spune Ionuţ Olteanu, organizator.
Piloţii preferă cursele de la Tulcea pentru că aici există spaţiul necesar, astfel că pericolul de accidente este minim. Cei care doresc să se înscrie la cursele din data de 18 septembrie îi pot contacta pe organizatori pe site-ul www.dragracing.ro. Pentru categoria STREET taxa de înscriere este de 100 de lei, iar pentru categoria PROFI este de 150 de lei. Spectatorii vor trebui să plătească un bilet de intrare în valoare de 15 lei. Copiii de până în 12 ani şi persoanele de peste 60 de ani pot intra gratuit.
Iubitorii cailor putere sunt aşteptaţi la aeroport începând cu ora 9.00, dar cursele  oficiale vor începe la ora 12.00. Spectacolul se încheie după amiază, la ora 17.00, cu gala laureaţilor.
Vor să doboare recordul lui Theo
Vedeta acestor competiţii a fost, de fiecare dată, Theodor Perimenis (32 de ani), cetăţean grec care locuieşte în România. Participă la curse alături de Exelixis, o firmă care se ocupă de tunning profesionist. Theodor este unul din acţionarii Dynotech Motorsport, o cunoscută firmă din Grecia în domeniul tuningului, la care în decursul anilor au apelat chiar şi clienţi români. Intră în competiţii cu un Nissan Pulsar 2 litri Turbo, tracțiune 4x4 și putere de 850 de cai.
„Fără îndoială, cei care ajung la această ediţie speră să reuşească să scoată un timp mai bun de 8,8 secunde. Să vedem cu ce maşini vin piloţii şi cât de pricepuţi sunt!“, mai spune Ionuţ. 
Următoarele „liniuţe legale“ vor avea loc pe 23 octombrie, când se va încheia oficial prima ediţie a Campionatului Naţional de Dragracing.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite