Spectacole de ziua copilului la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului organizează în Piaţa Civică din centru o serie de spectacole de teatru pentru cei mici. Oferta pentru cei mici este foarte generoasă în acest an: concursuri, piese de teatru pentru copii sau filme în 3D. Programul începe după-amiază şi se încheie la ora 19.00. 

Mâine, de la ora 15.30, pe scena din Piaţa Civică vor fi premiaţi elevii olimpici care s-au întors acasă cu rezultate foarte bune. Va urma, după aceea, un spectacol de teatru pentru copii marca Centrul Cultural „Jean Bart“: „Detectivi pe portativ“, în regia lui Alexandru Boureanu. Este o comedie muzicală polițistă spumoasă, relaxantă și plină de umor, un spectacol care se adresează spectatorilor – copii de toate vârstele. Piesa este o demitizare a poveştilor cu animale, în care vulpea, iepuraşul, lupul, ursul și coțofana se aseamană izbitor cu escrocii din zilele noastre. „Totul se petrece într-un hotel de aiurea, unde au loc întâlniri pline de haz, la care participă un fals magician, poliţia, mexicani, ruși, americani. Povestea este punctată de numeroase inserții muzicale şi coregrafice, de la tangoul argentinian la cazacioc“, spune managerul Centrului Cultural, Alexandru Boureanu.
„Copiii vor avea parte şi de o serie de concursuri, face painting, baloane modelabile, dar şi alte surprize“, spune primarul Constantin Hogea.
Tot pe aceaşi scenă cei mici vor putea vedea mâine echipa companiei Hai Hui din Bucureşti cu piesa „Fata babei şi fata moşneagului“. Vor vedea aici un spectacol de marionete după cunoscuta poveste a lui Ion Creangă. Această piesă se pretează spaţiilor neconvenţionale, cum ar fi scena din Piaţa Civică.
 „Cei mici se bucură la astfel de evenimente. Fiica mea de 10 ani vrea tot timpul la face painting. În fiecare an de abia aşteptăm luna august când putem să ne vopsim în fiecare seară“, spune Alina Ion (34 de ani).

Filme 3D pentru copii

De asemenea, cei mici pot opta pentru filmele în format 3D care rulează la cinematograful din incinta Centrului Eco – Turistic „Delta Dunării“. Pentru 1 iunie sunt programate trei scurt metraje: „Insula dinozaurilor“, „Călătorii în Ocean“ şi „Aventurile lui Lilu“. Preţul unui bilet de intrare este de 5 lei, iar filmele rulează între ora 10.00 şi ora 16.00. Grupurile organizate de minim 10 copii (maxim 25 de copii) pot vedea şi filme documentare, preţul unui bilet de intrare fiind de 10 lei. Organizatorii îi roagă pe părinţi să facă programările din timp, pentru că deja de la finalul săptămânii trecute s-au umplut locurile pentru spectacolele de la ora 10.00 şi ora 11.00.

Teatru interactiv la Mall

Joi, de la ora 18.00, Compania de teatru interactiv „Căsuţa fermecată“ invită toţi copiii la Coral Mall Plaza pentru a vedea spectacolul de teatru de păpuşi „Şoricelul neascultător“. „Intrarea este liberă, aşa că îi aşteptăm pe cei mici de la ora 18.00 la mall pentru a vedea un altfel de teatru“, spune Iulian Ichim, organizator.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite