Soluţie în dosarul afacerii agricole cu iz penal de la Măcin: Patronul unei firme agricole, condamnat la nouă ani de puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traian Feurdean a fost trimis în judecată pentru înşelăciune în convenţii (consecinţe deosebit de grave) şi fals sub semnătură privată, ambele în formă continuată. Tribunalul Tulcea l-a condamnat ieri la 9 ani de închisoare, dar decizia poate fi atacată cu recurs în 10 zile de la comunicare.

„Afacerea“ a început în 2006, atunci când patru oameni de afaceri au decis să cumpere câteva terenuri agricole pe raza judeţului Tulcea. Traian Feurdean, patron al firmei Selena Agro, în aceeaşi zonă în care cei patru vroiau să cumpere teren (Măcin) i-a ajutat să îşi cumpere terenurile. Înţelegerea părea bună pentru ambele părţi: pentru fiecare inculpatul urma să fie împuternicit cu drepturi depline, urmând să primească, cu titlu de onorariu, un procent de 10 % din valoarea de achiziţie a terenului.
După mai bine de patru ani de colaborare, în august 2010 cei patru investitori au mirosit ceva şi i-au cerut lui Traian Feurdean un raport complet în catre să prezinte modul în care s-au cheltuit cei 691.500 lei primiţi de inculpat pe terenuri, derularea activităţilor agricole şi modul în care urmează să se desfăşoare colaborarea.
Traian Feurdean a dat bir cu fugiţii, aşa că investitorii s-au decis să facă nişte mici investigaţii. „Cei patru au constatat că 111 procuri speciale pentru vânzare şi 37 de contracte de vânzare – cumpărare au fost falsificate de către inculpat în numele unui birou notarial, la care actele nu fuseseră încheiate“, spune Laura Subţirelu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
De fapt, Traian Feurdean primise de la cei patru investitori suma de 691.500 lei, din care reuşise să cumpere numai 40 de hectare de teren. Şi-a însuşit restul banilor, adică 516.537 lei. Pentru restul banilor a fost nevoit să falsifice actele. 
„Inculpatul a recunoscut că personal a falsificat procurile şi contractele de vânzare – cumpărare, fiind cel care le-a dactilografiat, a contrafăcut semnăturile şi ştampila unui birou notarial“, mai spune Laura Subţirelu.
Instanţa a decis că Feurdean trebuie să stea 9 ani după gratii. De asemenea, a admis în parte acţiunea părţilor civile Podiuc Vladimir Alexandru, Anghel Laurenţiu Petre, Gruia Gelu Alexandru şi Woinaroski Andrei şi a obligat inculpatul la plata sumei de 516.537 lei cu titlul de despăgubiri materiale. Tribunalul a decis să respingă cererea privind obligarea inculpatului la plata daunelor morale şi a dobânzii legale ca nefondată.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite