Șoferul implicat în tragedia de la Tulcea: „Se rugau de mine să le las să urce“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

EXCLUSIV. Niculae Razem, şoferul autobuzului supraîncărcat cu muncitori ce s-a răsturnat joi pe digul industrial din Tulcea, este marcat de tragedia în care au murit patru femei pe care le știa de ani buni. Bărbatul de 61 de ani a explicat și de ce a luat atâția pasageri, cu 8 peste limita admisă: „Erau colegele mele, stăteau în ploaie, era frig și se rugau de mine să le iau în autobuz. Mai bine le lăsam acolo…“

Nu vorbeşte despre accident, nu doarme noaptea, iar băieţii lui sunt în permanenţă cu el, de teamă să nu facă vreo „nebunie“ - spune Fănica Razem (58 de ani), soția șoferului Niculae Razem. Și el a fost rănit, la picioare și coloană. Dar nu se plânge. Omul are 61 de ani şi a ieşit la pensie anticipat de anul trecut. A condus 40 de ani, din care 30 de ani ca profesionist. Acum, la pensie, a avut primul accident. Și atât de tragic.

„În loc să stea acasă, să aibă grijă de nepoţei, a trebuit să mai muncească. Nu am avut asemenea necaz niciodată în vieţile noastre... Uite cum ţi se întâmplă, chiar şi aşa, la bătrâneţe“, se vaită Fănica.  

„Mai bine muream eu“

Niculae Razem a lucrat o viaţă întreagă ca şofer de autobuz la IRTA, Întreprinderea Rutieră de Transport Auto. Toţi şoferii tulceni îl cunosc pe nea „Nicu Suru“, aşa cum este poreclit. Are permisul auto din 1967 şi din anii ’80 lucra ca şofer pe maşini mari. A făcut în ultimii ani curse auto pe rute interne din judeţul Tulcea. Fiii lui, Iulian (35 de ani) şi Cătălin (30 de ani), sunt angajaţi ai Poliţiei Deltei.

Bărbatul vorbeşte cu greu despre ceea ce s-a întâmplat. Nu poate să nu se gândească la toate femeile acelea rănite, la toate colegele lui, pe care le cunoştea de ani de zile şi pe care le conducea zi de zi la locul de muncă.

„Bineînţeles că le cunoşteam pe toate. De 17 ani fac curse în zonă. Le ştiu pe toate... Mai bine muream eu. Nu pot să îmi scot din cap faptul că au murit patru oameni, patru suflete“, spune Niculae Razem.

Citiţi amănunte în ediţia tipărită a cotidianului Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite