GALERIE FOTO şi VIDEO Şoferii tulceni au protestat la Peco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, la ora 17.00, în parcarea din spatele Colegiului Henri Coandă (în dreptul stadionului Delta), şoferii nemulţumiţi de creşterea preţului la carburant  și-au dat întâlnire pentru cel de-al doilea protest la benzinăriile din oraş

Angajatele de la staţiile peco nu sunt mulţumite de faptul că sunt nevoite să ajungă „bătaia de joc" a şoferilor protestatari: „Se scumpesc şi ţigările, şi alcoolul, nu vezi pe nimeni că se duce la supermarket să plătească aşa, cu câte un ban. Noi nu avem nicio vină că s-a scumpit carburantul, nu îl scumpim noi", spune una dintre casieriţe.



Angajații care sunt de tură în această seară la Peco refuză să își dea cu părerea în legătură cu protestul, dar susțin că orice client merită respectat: „Noi ne facem treaba. Că vine cu un leu sau vine cu 100 de lei, pentru noi oricare este un client și îl tratăm ca atare“, spune unul din angajații Petrom. Şoferii, însă, au altă părere: „Nu putem să mergem la Bucureşti să protestăm la Guvern, dar putem fiecare să facem acest gest în plan local. Nu este nicio răzbunare pe fetele care lucrează aici, ci pur şi simplu o formă de exprimare a nemulţumirilor noastre", spune Ionuţ, unul dintre şoferii decişi să vină astăzi la protest.



„Vreau să merg la bunici, că fac 50 de ani de căsătorie!

Tulcenii care au alimentat astăzi, în mare parte tineri de 20 - 30 de ani, aveau tot soiul de povești care să le facă protestul mai „animat“: fie că aveau banii de la Motanul Încălțat, fie că au strâns bani pentru a face vizite familiei aflate la mare depărtare, fiecare avea ceva de zis despre situația în care se află:



„Am băgat benzină de 1,5 lei. Am strâns banii pentru că aveam mare nevoie să ajung la bunici, care fac 50 de ani de căsătorie, și trebuie să fiu alături de ei“, spune unul dintre șoferii care au participat astăzi la protest.



Fete printre protestatari

La Peco au ajuns astăzi, voluntar, și două fete. Au alimentat și ele de 1 leu, pentru că nu au bani de mai mult, și promit că la salariu vor face plinul. „Am venit aici să îmi susțin prietenii, dar să protestez și eu. Nu este normal ce se întâmplă, și vrem să tragem un semnal de alarmă“, spune Adela (23 de ani).

La protestul de astăzi au participat aproape 50 de șoferi, de două ori mai mult decât la cel de la finalul lunii decembrie 2010.

image
image
image
image

Vezi aici înregistrarea de la protestul din decembrie 2010 (sursa: YouTube)

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite