FOTO Sindicatele se ceartă, patrimoniul cade în capul tulcenilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa şi stadionul sindicatelor au ajuns într-o stare jalnică datorită lipsei de înţelegere a liderilor locali. Sindicaliştii ţin cu dinţii de fostul stadion dar şi de Casa Sindicatelor, deşi ambele obiective au ajuns în ruină. Fără să investească mare lucru în patrimoniu, liderii se vor juca probabil de-a proprietarii până când vor râmâne şefi peste nimic.

Cartel Alfa, Frăţia, nume pompoase, activitate aproape zero, un patrimoniu pe care toţi şi-a asumă dar care a ajuns în ruine deoarece nimeni nu investeşte. Stadionul de la marginea oraşului a ajuns  un maidan cu două paragini de clădiri, după ce nu s-a mai băgat un singur leu sindicalist de foatrte mulţi ani.Mai mult, nu se ştie cum, s-au vândut până şi stâlpii de nocturnă, bucăţi de gard, cam tot ce se putea vinde , mai ales că sindicaliştii nu s-au obosit nici măcar să-şi păzească patrimoniul.Casa Sindicatelor mai găzduieşte doi trei sindicalişti într-un birou, în rest doar baruri şi câteva magazine. Pe principiul mai bine să se dărâme sub lenea noastră decât să le dăm altora ca să le repare şi să le folosească, sindicaliştii se ceartă între ei de ani de zile, scopul, fiind, bineînţeles, să le iasă şi lor ceva!


Ceartă pe stadion

image

Recent Consiliul Local Tulcea a ajuns la un acord de principiu cu cei de la Cartel Alfa pentru preluarea stadionului sindicatelor, denumit „Cosma Zaiţ“, umând ca stadionul să fie reabilitat şi întreţinut de Primărie, spre folosinţa echipei de fotbal Delta, inclusiv a echipelor de copii şi juniori. La schimb sindicaliştii de la Cartel Alfa ar fi intrat în posesia sediului în care funcţionează ca şi chiriaşi, pe strada Victoriei.La auzul schimbului, colegii de la CNSLR Frăţia au sărit ca arşi.Liderul Mihai Roma a început să arunce cu pietre spre colegii de la Cartel Alfa şi Primărie.

„Domnul primar a lăsat să se înţeleagă că Uniunea Cartel Alfa posedă acte de proprietate pentru clădirile şi terenul stadionului. Nu posedă nici un fel de acte„ spune Roma, care acuză şi  lipsa unei legi a patrimoniului sindical şi consideră că este total incorect ca una din Uniunile teritoriale să facă un asemenea schimb cu Primăria, trecînd peste celelalte uniuni. Cu toată opoziţia recunoaşte că nu are fonduri pentru întreţinerea şi reabilitarea unor imobile din patrimoniu, dar nici nu prea ştie la ce le folosesc aceste imobile!

image

Mai fermi, cei de la Cartel Alfa, nu se pierd în amănunte şi spun că ei se bazează pe acte.

„Noi avem documente de proprietate, dacă Roma zice că nu avem. Stadionul stă de 20 de ani în paragină, nu văd de ce colegii mei s-ar opune să se facă ceva pentru comunitate, de ce să stea în paragină. Dacă Frăţia revendică stadionul ,corect şi legal e să facă dovada că deţine în proprietate  clubul Delta care are în patrimoniu stadionul. Suntem în posesia unor hotărâri judecătoreşti care pot proba patrimoniul“ spune Petruş Solomencu, preşedintele filialei tulcene a Cartel Alfa.


Casa Sindicatelor cade în capul trecătorilor

image

Cam la fel stă treaba şi în cazul celebrei Case a Sindicatelor, care numai de activitate sindicală nu se mai ocupă, şi asta de mulţi ani. Dincolo de obiectul de activitate, imobilul în sine a devenit un pericol pentru populaţie, după ce pazia clădirii s-a deteriorat şi bucăţi de tencuială au căzut în zone circulate.

Citiți amănunte în cotidianul Adevărul de Seară!

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite