Şi-a lovit un vecin cu târpanul şi a fugit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tot scandalul a început de la hrana pentru cal. Marian Rohozenco, beat, l-a lovit pe vecinul lui cu târpanul în piept şi a fugit. Viaţa victimei a fost pusă în pericol, spun medicii care au tratat victima.

Fapta s-a petrecut în august 2011. În jurul orei 19.30, Marian Rohozenco s-a întâlnit cu victima care era însoţită de un martor. Deoarece inculpatul era cu o căruţă, i-a luat pe cei doi şi i-a transportat până la locuinţa martorului, de unde a luat nişte boxe pe care inculpatul le lăsase la martor. În curtea martorului se afla şi calul victimei, căruia victima i-a dat porumb boabe dintr-un butoi. Datorită consumului exagerat de băuturi alcoolice, inculpatul a bănuit că victima a luat porumb pentru cal din căruţa sa şi pe acest motiv a avut loc o altercaţie între cele două părţi, intervenind martorul, care i-a despărţit, după care fiecare a plecat de la domiciliul acestuia din urmă.
Ajungând la domiciliul său, victima a sesizat la un moment dat că poarta de acces în curte se deschisese, deoarece era defectă, fapt pentru care s-a apropiat pentru a o încuia. În acest timp l-a observat pe Marian Rohozenco trecând cu atelajul pe stradă şi oprindu-se la aproximativ 5 metri de poarta victimei. Victima a ieşit la stradă, moment în care inculpatul a  coborât din căruţă, a luat un târpan, s-a îndreptat spre victimă, lovind-o cu tăişul târpanului în zona hemitoracelui drept. După aplicarea loviturii, inculpatul a fugit de la faţa locului, abandonând târpanul în spatele victimei, obiectul folosit la comiterea faptei fiind scos de victimă din corpul său.
„Cauza a fost trimisă, pentru soluţionare, la Tribunalul Tulcea. Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor calificat este închisoarea de la 15 la 25 ani şi interzicerea unor drepturi, iar în cazul tentativei limitele de pedeapsă se reduc la jumătate. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, spune procuror Laura Subţirelu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
 

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite