Șeicaru a cântat pentru câteva zeci de persoane la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maxim o treime din sala teatrului Jean Bart a fost umplută ieri de finalul festivalului Folk Est, marcat printr-un recital al celebrului Vasile Șeicaru. Artistul și-a exprimat în repetate rânduri dezamăgirea că folkul a ajuns în acest stadiu

Folkistul  Vasile Șeicaru a urcat pe scenă la orele 21.00 și a cântat preț de o oră sub ochii atenți ai câtorva zeci de persoane. Prima replică a artistului, când a prins microfonul, a fost dedicată dezamăgirii că sala este aproape goală. Cu toate că prețul unui bilet a fost de numai 6,5 lei (respectiv 5,3 lei pentru pensionari), tulcenii nu s-au înghesuit la spectacol.

Melodii celebre au prins viață printre fani

Concertul a fost unul de zile mari pentru iubitorii de folk. „Din prea mult sau prea puțin“, „Aruncarea în valuri“, „Viața-i viață“, „Antiprimăvară“, „Vinovații fără vină“ (în amintirea celui care a fost celebrul „Moțu“) sunt numai o parte din piesele cunoscute care au delectat publicul iubitor de muzica lui Șeicaru. Întreg concertul a fost live, așa cum s-au obișnuit deja toți folkiștii.

Scandaluri

Recitalul (sau „întâmplarea“, cum numește Vasile Șeicaru aceste evenimente) nu a fost lipsit de mici incidente neplăcute. La numai câteva minute după începerea concertului de final, folkistul și-a întrerupt o melodie pentru a atrage atenția celor care nu erau atenți la melodii și povesteau între ei diverse întâmplări.

Mai târziu, acesta a fost nevoit să îi atragă atenția unui alt spectator, care consumase alcool și care își exprima prea clar pasiunea față de folk. Replica exactă: „Mă lași?“

image



Nemulțumiri

Între melodii, Vasile Șeicaru a insistat asupra faptului că folkul nu este promovat așa cum merită, a povestit despre „cântăreți și cântărețe“ care servesc numai pozitv și cântă la telefonul mobil, după care a încurajat tinerii folkiști prezenți la festivalul de la Tulcea să-și cultive pasiunea.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite