Se întorceau de la un spectacol organizat de Ministerul de Externe: Artişti tulceni, înzăpeziţi la Nalbant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

39 de reprezentanţi ai Ansamblului Folcloric „Badaladele Deltei“ din Tulcea sunt blocaţi de la ora 4 dimineaţă la ieşirea din localitatea Nalbant (la 20 de kilometri de municipiu). Artiştii se întorceau de la Bucureşti, unde au participat la un spectacol organizat de Ministerul Afacerilor Externe la Intercontinental.

Nu ninge şi nici nu a nins în această noapte. Viscolul a adus, însă, pe carosabil, dune de zăpadă. Autocarul celor de la Baladele Deltei este de azi noapte la ieşirea din localitatea Nalbant. Au provizii, au apă, au destul carburant, dar speră totuşi că vor fi ajutaţi în maxim câteva ore să iasă din nămeţi.
„Am încercat să cântăm, dar ne cam îngheaţă cuvintele în gură, doar hochei să jucăm ca să ne încălzim. Am ieşit pe rând să dăm zăpada din drum, dar nu se poate respira. Pur şi simplu îţi îngheaţă respiraţia. Este îngrozitor!“, spune maestrul coregraf Ştefan Coman.
În zonă mai sunt multe alte maşini, mai povesteşte Coman. Azi dimineaţă a sunat şi la Drumuri Naţionale, şi la Prefectură pentru a cere sprijin, dar încă nu a ajuns nimeni în zonă. O maşină a ajuns, însă, la ei, şi a preluat o fată, pe care au dus-o spre municipiu pe ruta Zebil. „Acum dacă am fi ştiut am fi luat-o şi noi pe acolo. Dar din păcate nu mai avem cum să întoarcem autocarul. Aşteptăm ajutor. Sper că mai mult de două ore nu va dura, totuşi“, mai spune Coman.
Ce spun cei de la Drumuri Naţionale despre persoanele înzăpezite la Nalbant: Adrian Jienescu: „Am trimis spre Nalbant trei utilaje, dar nu reuşesc să treacă de un mal de zăpadă de aproape trei metri!“

Stau de 11 ore în frig, la 20 de kilometri de Tulcea!

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite