Se caută un slogan împotriva vânătorii în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecologiştii se pregătesc de protest
Ecologiştii se pregătesc de protest

În semn de protest la adresa deputaţilor care pregătesc reintroducerea vânătorii în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării ecologiştii pregătesc un miting în capitală

Odată cu pregătirea mitingului ecologiştii de la Salvaţi Dunărea şi Delta au lansat şi un brainstorming pe internet, scopul fiind găsirea unui slogan pentru acest protest antivânătoare.
„Pentru ca modificarile să nu treacă de plenul Camerei, Asociația Salvați Dunărea și Delta are nevoie de tine! Trimite-ne o idee-glonț de slogan și ne decorăm bannerul de protest cu ea. Pentru că ne vom duce peste ei în curând, într-un miting de răsunet“ spune Liviu Mihaiu, preşedintele asociaţiei.

Cum s-a ajuns la reluarea vânătorii în deltă

După ce în vară s-a decis ca Administraţia Rezervaţiei să nu mai elibereze autorizaţii de mediu pentru vânătoare în Deltă, săptămâna trecută, cu acordul tacit al reprezentanților Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), ai Ministerului Mediului și Pădurilor și, spun ecologiştii de la Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta la inițiativa Consiliului Judeţean Tulcea, membrii Comisiei pentru Administrație Publică, Echilibru Ecologic și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaţilor au aprobat modificarea OUG 127/2010 menită să completeze Legea de funcționare a RBDD 82/1993.
Astfel, la propunerea Președintelui Comisiei, domnul Vasile Gherasim (PDL), vânătoare sportivă va fi considerată "activitate economică tradițională" în Delta Dunării  și, astfel, reintrodusă ca practica în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.



Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite