Scandal pe zece milioane de euro în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernatorul Grigore Baboianu ar putea fi schimbat din funcţie chiar de colegii de partid.Liderii Consiliului Judeţean Tulcea îi reproşează faptul că a militat pentru noua lege a Rezervaţiei, care împarte banii din taxe direct primăriilor din Deltă, fără să mai treacă prin filtrul Consiliului Judeţean.

Liderii Consiliului Judeţean şi ai PDL Tulcea analizează zilele acestea activitatea colegului de partid Grigore Baboianu, actualul guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
„Nu ascund faptul că am fost nemulţumiţi de anumite prevederi din noua Lege a Rezervaţiei, anumite aspecte privind activităţile comerciale de pe teritoriul rezervaţiei s-au decis fară să se ţină cont de părerea Consiliului Judeţean Tulcea“ spune preşedintele Consiliului Judeţean şi totodată al PDL Tulcea, Victor Tarhon. Acesta spune că nu este sigur că schimbarea guvernatorului Deltei Dunării va rezolva problemele, dar nu exclude această variantă.
Guvernatorul Baboianu spune că este conştient de faptul că noua lege a deranjat anumite interese şi că se doreşte înlocuirea lui.
„Eu deocamdată nu am fost înştiinţat oficial, tentative au mai fost, aşa e când unii de la Bucureşti vor ceva iar cei de la Tulcea altceva“ spune guvernatorul, care precizează că ar fi vorba de o dispăută între liderii de la centru şi cei din filiala tulceană.

image

Foto: Grigore Baboianu, guvernatorul Deltei Dunării

Miză de zece milioane de euro

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea sunt nemulţumiţi de faptul că prin noua lege a Rezervaţiei au fost excluşi de la împărţirea veniturilor din taxele percepute pentru diverse activităţi economice desfăşurate pe teritoriul Deltei- agricultură şi piscicultură. În anii anteriori Consiliul Judeţean a încasat aproximativ zece milioane de euro la buget din aceste taxe, însă prin noua lege a Rezervaţiei banii din taxe vor ajunge direct în bugetele consiliilor locale din zona deltei, fără să mai treacă prin Consiliul Judeţean, care de cele mai multe ori îi împărţea pe criterii politice.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite