Scandal pe căldura de la Dalkia. Primarul Hogea: „Ne pun condiţii: ori creştem tariful, ori nu mai dau căldură!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Constantin Hogea
Primarul Constantin Hogea

Nemulţumit de schimbul de adrese cu şefii de la Dalkia – Bucureşti, primarul  municipiului a prezentat astăzi condiţiile pe care le pun cei din conducerea firmei pentru a începe furnizarea agentului termic. În urma şedinţei de astăzi, Dalkia a dat drumul la căldură.

După cum spune Constantin Hogea, cei din conducerea Dalkia Bucureşti le-ar fi impus o serie de reguli pentru a încălzi caloriferele la data de 1 noiembrie. „Trebuie să achităm până la data de 31 decembrie suma restantă de 2,7 milioane de lei, trebuie să creştem tariful cu 15% şi plus să plătim penalizări de întârziere pentru plata redevenţei“, spune Hogea.
Acesta a declarat public că nu  crede că aleşii municipiului (în majoritate subalterni pe linie de partid) vor fi dispuşi să voteze o creştere a tarifului în această perioadă, iar în ceea ce priveşte penalizările susţine că au avut un contract în care se stipula clar că nu vor achita aceste sume.
„Dacă ei nu se descurcă, să ne anunţe, că în 24 de ore Energoterm poate să preia întreaga activitate“, mai spune Hogea.
Acesta a mai precizat că la momentul de faţă au de plătit pentru căldură 7,5 milioane de lei, din care s-au achitat deja 3 milioane, urmează să fie plătite încă 2 milioane de lei, urmând ca diferenţa să fie plătită cel târziu la începutul anului 2012.
„Cele două firme nu au datorii la furnizori, astfel că nu au niciun motiv să nu pornească furnizarea agentului termic la data de 1 noiembrie, iar eu pot să îi asigur că cel târziu pe data de 2 noiembrie atât Energoterm, cât şi Dalkia vor avea câte 1 milion de lei în cont“.
Se încing caloriferele de la Dalkia
Contactat telefonic, directorul filialei Tulcea a societăţii Dalkia a declarat că, după şedinţa de Consiliu Local, în care s-a garantat alocarea sumei de 1 milion de lei la începutul lunii noiembrie, au decis să fie furnizată căldură la toţi agenţii economici, instituţiile şi asociaţiile de proprietari care sunt cu datoriile la zi.
În ceea ce priveşte creşterea tarifului, acesta spune că nu au condiţionat furnizarea agentului termic de această modificare a preţului la gicacalorie. „A fost doar o solicitare pe care noi am depus-o şi care este îndreptăţită, potrivit legii“, mai spune Rubanschi.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite