Scandal cu braconieri şi poliţişti de frontieră: Focuri de armă la I.C. Brătianu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scandal la I.C. Brătianu
Scandal la I.C. Brătianu

Mai mulţi bărbaţi au ameninţat în repetate rânduri poliţiştii de frontieră care le găsiseră plasa de pescuit în apă: de aici a pornit întreg scandalul care s-a finalizat cu focuri de armă, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Marţi, ora 22.50. Un  echipaj al Poliţiei de Frontieră ajunge în zona trecere bac de la I.C. Brătianu. Acolo găseşte doi bărbaţi care pescuiau ilegal. Le fac actele de cercetare penală pentru pescuit în prohibiţie, ridică ambarcaţiunea şi pleacă spre sediul instituţiei.
Pe drumul spre sediu trec pe lângă o altă plasă de pescuit (monofilament). Încep să ridice plasa din apă, astfel că apar şi „proprietarii“ uneltei de pescuit comercial. Aceştia au ameninţat de mai multe ori poliţistii de frontieră. Au fost somaţi verbal, dar nu s-au oprit, astfel că oamenii legii au tras patru focuri de armă în plan vertical şi două spre persoanele care îi ameninţau.
Unul dintre aceştia, Vasile Părchişanu (38 de ani) din comuna tulceană I.C. Brătianu a ajuns la spitalul din Galaţi cu plagă împuşcată în spate şi umăr.
Poliţiştii au sesizat şi Parchetul, astfel că aceştia vor fi cercetaţi şi pentru ultraj.
Vasile Părchişanu are familie (este căsătorit, are un copil). În sat se vorbeşte despre o condamnare mai veche pe care ar fi avut-o, mai exact în 2005, când ar fi fost la închisoare pentru omor. 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite