Sărbători pentru toate buzunarele în paradisul Delta Dunării GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii sunt încântaţi de produsele culinare din peşte
Turiştii sunt încântaţi de produsele culinare din peşte

Pentru amatorii de pescuit sau pentru cei care pur şi simplu vor să se relaxeze departe de aglomeraţie de sărbători o oportunitate ieftină şi de calitate o constituie pensiunile din Delta Dunării.

Printre activitatile recreative pe care le ofera pensiunile din deltă iarna, pe primul loc se află pescuitul la răpitor - ştiuca, în zona Murighiol-Dunavăţ aflăndu-se nişte bălţi cu apa limpede, neatinse de poluare, un peisaj natural deosebit.
O altă atracţie este reprezentată de excursiile cu barca, în timpul acestora turişti putăndu-se bucura de frumuseţea unică a peisajului şi cei care nu sunt pasionaţi de pescuit. În aceste excursii se pot face fotografii, birdwaching.
Borş de peşte, icre de ştiucă,somn la grătar, saramură de crap, sunt doar căteva dintre bunătăţile cu care turiştii sunt aşteptaţi de sărbători în Delta Dunării.

Pensiune din localitatea Partizani

Click pe poze pentru a vedea fotogaleria

Specialităţi din peşte

Pentru ca măncarea să pice mai bine, proprietarii de pensiuni din deltă au pregătit şi multe distracţii-spectacole cu muzică tradiţională, plimbări la pescuit, vizite în zone spectaculoase din rezervaţia biosferei şi dacă îşi va face apariţia zăpada, chiar şi plimbări cu sania trasă de cai.
„Atmosfera este foarte destinsă, toată lumea se simte excelent pentru că este ceva inedit, la munte am fost cu toţii de foarte multe ori aşa că o experienţă în Delta Dunării este ceva deosebit”spune Sorin Florea , patronul unei pensiuni din Murighiol.
Totul este pregătit pentru sărbători.Oaspeţii sunt luaţi rapid în primire şi încălziţi la sosire cu şorici, păine caldă , vin şi ţuică fiartă.În ajunul pot asista la tăierea porcului,vor primi colindători iar pe lăngă preparatele tradiţionale se pot delecta cu salată „boeuf” de peşte, supă cu perişoare din peşte şi alte preparate locale.Vinul şi ţuica sunt incluse....


Preţuri pentru toate buzunarele

La o pensiune de lux de cinci margarete preţul de Crăciun, două nopţi all inclusive, este de 150 de euro , iar de revelion, cu trei nopţi cazare, 200 de euro.
Pescarii înrăiţi pot opta pentru zona Dunăvăţ, acolo unde se organizează inclusiv Crăcinul ştiucilor, evident, cu specialităţi din ştiucă: rasol, grătar, saramură, icre.
Preţul la o pensiune de trei margarete din zonaMurighiol- Dunavăţ, cazare şi trei mese, este de aproximativ 200 de lei pe zi, la fel ca în zona Crişan.
Relaxarea poate fi totală şi la bordul unui hotel plutitor ce alunecă uşor pe canale, preţul pentru un sejur de şapte zile cu pensiune completă oscilând între 200  şi 300 de euro de persoană.
„Anul trecut gradul de ocupare a ajuns la peste 35%, ceea ce pentru deltă iarna e bine, acum sper că va fi cel puţin la fel“ mai spune Silviu Gheorghe, de la Asociaţia Naţională a Turismului Rural, Ecologic şi Cultural.
În multe dintre pensiuni locurile sunt deja rezervate, existănd familii care închiriază de ani de zile locaţii în care petrec sărbătorile în linişte în mijlocul naturii.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite