Şapte prezidenţiabili la Tulcea. Iată cu ce promisiuni electorale vor să te convingă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte tulceni au intrat în cursa pentru scaunul de preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea. Astăzi, de la ora 18.00, ei vor participa la o dezbatere organizată de un post local de televiziune.

Claudia Petraru

Ce promite Victor Tarhon (PDL):




Consecvent celor deja realizate, angajamentul meu faţă de locuitorii judeţului Tulcea se va sprijini pe următoarele măsuri concrete, menite să creeze peste 3000 de locuri de muncă:
Infrastructură de transport
- finalizare proiecte din Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii: Reabilitare drum judeţean DJ222A, Horia-Hamcearca-Nifon, Reabilitare DJ 229B, DN 22-Aeroport Tulcea, Modernizare DJ 229G, Niculiţel, Reabilitare DJ 223A, Slava Rusă-Babadag, Reabilitare DJ 229, Zebil -Sarichioi, Reabilitare drum judeţean DJ 222L, Carcaliu, Modernizare DJ 229C, Mânăstirea Cocoş -Nifon, Reabilitare DJ 222C, Murighiol -Iazurile-Agighiol, Reabilitare DJ 222G, Dăeni-Făgăraşu Nou, Reabilitare şi modernizare străzi în localitatea Ceamurlia de Jos, Reabilitare DC 63 Ceamurlia de Jos Gară, Modernizare străzi, comuna Frecăţei, Îmbunătăţirea reţelei de drumuri de interes local din comuna Luncaviţa, Reabilitare DC 26 Stejaru-Neatârnarea, Modernizare străzi prin asfaltare – loc. Vasile Alecsandri, comuna Stejaru, Amenajare drum comunal Sf Gheorghe, Reabilitare şi modernizare str Eroilor, comuna Ostrov, Reabilitare şi modernizare străzi în comuna Peceneaga, Reabilitare şi modernizare străzi în comuna Dăeni, Modernizare drum Tudor Vladimirescu (Tulcea) – Ceatalchioi – Plauru – Pardina –Chilia Veche în lungime de 66 km, drum nereabilitat de 20 ani; Reabilitare DC 2 Nufăru – Ilganii de Jos – Partizani – Gorgova; Reabilitare si modernizare DJ229 Niculițel – Zebil; Modernizare Aeroportul Delta Dunării. Valoare acestui proiect este de 115,6 mililiaone de lei, fondurile necesare fiind alocate prin POS Transporturi – Axa Prioritară 2.
Utilităţi
- Implementare program judeţean de alimentare cu apă/ sisteme de canalizare: Extindere şi modernizare alimentare cu apă localităţile Sarinasuf şi Colina; Execuţie sistem de canalizare şi staţie de epurare localitatea Sarinasuf; Nufăru Extinderea reţelei de alimentare cu apă, comuna Nufăru, Reabilitare sistem de alimentare cu apă, localitatea Peceneaga, Extindere şi modernizare sistem de alimentare cu apă a comunei Smârdan, Extindere alimentare cu apă comuna Sfântu Gheorghe, Extindere şi modernizare sistem de alimentare cu apă în comuna Greci, Modernizare staţie de captare şi uzina de apă, comuna Mahmudia, Extindere sistem canalizare menajeră în localitatea Ceamurlia de Jos, Modificarea staţiei de epurare în localitatea Niculiţel, Înfiinţare reţea de canalizare şi staţie de epurare în comuna Jijila, Extindere şi modernizare reţea de canalizare menajeră în  Sarichioi, Înfiinţare sistem de colectare şi tratare a apelor uzate, localitatea Casimcea.
Turism
În perioada imediat următoare, vor începe procedurile pentru demararea proiectelor de construire a miniporturilor turistice la Murighiol şi Sulina.
-Reabilitare şi modernizare Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, proiect finantat din fonduri europene în valoare de 44,4 milioane lei.
- Implementarea a 4 proiecte de dezvoltare economică vizând valorificarea turistică a judeţului Tulcea – finanțări prin fonduri europene în valoare de 5,7 milioane lei.
- Reabilitare, modernizare şi conservare monument paleocreştin din Niculiţel - monument istoric de valoare naţională, aflat în pericol de degradare. Valoarea proiectului este de peste 11 milioane lei şi este asigurată din fonduri europene.
Sănătate şi asistenţă socială
1. Reabilitare şi modernizare Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea cu fonduri europene (Programul Operaţional Regional – Axa Prioritară 3). Valoarea totală solicitată prin acest proiect este de 15.663.177 lei.
2. Modernizare Centrul de recuperare şi reabilitare neuro-psihiatrică din localitatea Horia, proiect finanţat prin Programul Operaţional Regional – Axa Prioritară 3, în valoare de 3.050.134 lei.
Strategia Dunării
Strategia reprezintă un ansamblu de măsuri care vizează dezvoltarea economico-socială a Deltei Dunării și a zonei limitrofe în strânsă coordonare cu Strategia Dunării, document programatic adoptat la nivelul Uniunii Europene. Pentru creșterea calității vieții locuitorilor Deltei Dunării sunt necesare investiții majore.
Plan de dezvoltare locală integrată -  grup local pentru pescărie durabilă în Delta Dunării 
Valoarea alocată acestui proiect este de 84,58 mil lei (20,1 mil euro) şi vizează următoarele: îmbunătăţirea calităţii vietii comunităţilor prin sprijinirea infrastructurii şi serviciilor legate de turism; consolidarea competitivităţii zonei pescăreşti şi crearea de noi locuri de muncă. Principalii beneficiari ai proiectelor din acest Plan de Dezvoltare Locală vor fi oamenii şi aşezările Deltei.

Ce spune Horia Teodorescu (USL):



Angajamentul nostru este să dăm acestei ţări un nou model de guvernare naţională şi locală, competentă şi eficientă, un nou model de societate, aşezată pe repere morale, construită pe solidaritate, respect şi toleranţă.
Delta Dunării constituie un capitol important în viziunea USL, delta şi oamenii ei. Pentru că noi nu putem să ignoram faptul că delta este locuită. Şi nu de azi, ori de ieri. De aceea ne-am propus să avem grijă în egală măsură de natură şi de oameni. În primul rând eliminăm taxele pentru pecuitul comercial în cazul pescarilor autohtoni, a localnicilor. Este aberant câte taxe şi impozite trebuie să plătească aceşti oameni, care, în fapt, nu lucrează decât 6-7 luni/an ! Vom modifica legislaţia actuală şi vom reveni la practicarea pescuitului tradiţional cu setci şi vintire. Avem în vedere reducerea TVA la 9% pentru vânzarea peştelui pescuit în deltă şi revenim la dreptul locanicilor de a practica pescuitul familial în condiţii decente.
Vreau să înfiinţăm un organism unic de control în domeniul pescuitului,un corp profesional, care să nu obstrucţioneze activitatea pescarilor profesionişti şi să elimine braconajul.
Consiliul Judeţean în parteneriat cu Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării şi cu Asociaţiile de pescari va înfiinţa o comisie mixtă pentru identificarea zonelor în vederea construirii de adăposturi pescăreşti cu fonduri europene. De altfel, Asociaţiile de pescari vor fi consultate atunci când vom elabora legislaţia în domeniul pescuitului şi pisciculturii.
Vom finaliza lucrările de alimentare cu apă şi canalizare cu staţie de epurare a apelor uzate şi luăm toate măsurile pentru apărarea localităţilor împotriva inundaţiilor. Începând cu aşa-numita „hartă a hazardului” şi continuând cu lucrările de consolidare şi de înălţare sau de reconstruire a digurilor de apărare.
Vom aloca fonduri pentru infrastructura şcolară şi vom asigura un sistem motivaţional pentru cadrele didactice din deltă.
Sprijinim cu consultanţă de specialitate localnicii care doresc să dezvolte activităţi de agroturism în Delta Dunării, de microferme, în condiţiile stabilite concret de Strategia de Dezvoltare a Deltei Dunarii. Susţinem dezvoltarea turismului eco, susţinem şi promovăm agricultura de tip bio şi dorim să implementăm un Sistem Integrat de Management al Deşeurilor în arealul deltaic.Vom solicita Guvernului USL, condiţii speciale de subvenţionare a creditelor pentru investiţiile în dezvoltarea turismului verde. Promovăm calitatea în turism prin sprijinirea renovării destinaţiilor turistice, construirea de noi unităţi de cazare care să se integreze în arhitectura specifică a peisajului deltaic, îmbunatăţirea dotărilor turistice, realizarea unei reţele judeţene unitare de panouri şi indicatoare de semnalizare a obiectivelor turistice.
Avem un Program amplu pentru Delta Dunării şi pentru oamenii deltei, care, nu trebuie să mai sufere din cauza inundaţiilor sau a gheţurilor care-i izolează în fiecare iarnă. De aceea, vom redeschide Spitalul Sulina şi vom înfiinţa Centre de sănătate în Delta. Susţinem comunitîţile care acordă o gamă largă de facilităţi medicilor şi personalului medico-sanitar care aleg să locuiască şi să profeseze în Delta Dunării. Localnicii şi turiştii trebuie să beneficieze de asistenţă medicală de urgenţă atunci când au nevoie.
Venim cu Proiecte concrete pentru oameni, avem soluţii şi suntem convinşi că dumneavoastră aţi înteles deja acest lucru.Vă aştept la vot, pe 10 iunie, şi-mi doresc să încep de a doua zi să schimbăm întreg sistemul. Pentru binele dumneavoastră. Pentru binele nostru, al tuturor. Aşa să ne ajute Dumnezeu.

Ei sunt cei care vor să îi ia locul lui Victor Tarhon: Horia Teodorescu (54 de ani) USL, Stelian Găvruş (54 de ani) PP-DD, Tudorel Hogea (45 de ani) PRM, Valentin Spiru (54 de ani) PP – Legea Cojocaru, Ioan Lazia (58 de ani): PNG-CD, Georgel Vasile (62 de ani) PNŢCD.
adevarul.ro îţi va prezenta în campania electorală cele mai interesante informaţii din Tulcea despre campanie, alegeri şi candidaţi. Pe adevarul.ro vei putea afla în timp real informaţii despre rezultatele alegerilor locale 2012.  Vom reveni cu amănunte.

image
image
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite