Tulcea: S-au stabilit clasele pentru anul şcolar viitor. Vezi aici planul de şcolarizare!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza scăderii numărului de elevi în mediul rural, Inspectoratul Scolar a decis închiderea a trei şcoli cu clasele I-IV: cea din Alba (comuna Izvoarele), cea din Caugagia (comuna Baia) şi cea din Dunăvăţu de Sus (comuna Murighiol). Elevii din ciclul primar şi preşcolarii vor fi transportaţi cu microbuzele şcolare la şcoala din centrul de comună. 


Pentru clasa a IX-a învăţământ liceal, curs de zi (la circa 2400 absolvenţi de clasa a VIII-a) s-au proiectat 81 clase a câte 30 elevi ( în anul şcolar 2010-2011 s-au proiectat 70, realizându-se 64): 26 clase filiera teoretică, 6 clase filiera vocaţională, 49 clase filiera tehnologică. 
Pentru învăţământul gimnazial s-au proiectat 450 de clase (453 în anul în curs), din care 120 clase a V-a (111 în anul în curs). Pentru învăţământul primar - 479 clase (473 în anul în curs), din care 125 clase I (111 în anul în curs). Pentru învăţământul preprimar: 391 grupe (375 în anul în curs).
În vederea sprijinirii şcolarizării celor care au abandonat şcoala sau au depăşit vârsta (pentru învăţământul obligatoriu), sau nu au mai continuat studiile la nivel liceal, s-au proiectat, în programul „A doua şansă“, câte 10 grupe la învăţământul primar, respectiv, secundar inferior, 4 grupe cu program normal, 4 grupe la frecvenţă redusă, iar la învăţământul liceal 7 clase a IX-a curs seral, 2 clase IX-a frecvenţă redusă.
„O atenţie aparte s-a acordat proiectării planului pentru Învăţământul Profesional şi Tehnic, unde s-a avut în vedere corelarea cu domenii, calificări, precum şi cu modificările generate de impactul crizei asupra pieţei muncii la nivelul judeţului Tulcea. Domeniile principale, pentru clasa de început sunt: Turism şi alimentaţie, Comerţ, Economic, mai puţin fiind solicitate domeniile mecanic şi, chiar, electric“, spune inspectorul general Doru Căpriţă. 
Astfel, reţeaua şcolară de stat, la nivelul judeţului Tulcea, pentru 2011- 2012 se constituie din 81 unităţi cu personalitate juridică şi 71 unităţi - structură, fără personalitate juridică (faţă de 74 în acest an şcolar).
Conform Legii educaţiei, se constituie unităţi cu personalitate juridică cele care au cel puţin 150 copii (nivel preşcolar), cel puţin 300 preşcolari şi elevi (celelalte niveluri). Datorită caracterului de unicitate se menţin 25 unităţi cu personalitate juridică fără a îndeplini condiţiile de mai sus (două în municipiul Tulcea: Seminarul Teologic şi Şcoala nr. 14 cu program integrat).


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite