S-a stabilit: Spitalul de la Sulina va funcţiona ca secţie externă a Unităţii de Primiri Urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soluţia unui centru de permanenţă care să funcţioneze cu sprijinul unor medici de la Tulcea şi-a arătat, din iarnă, lipsa de eficienţă: accesul în deltă era îngreunat din cauza Dunării îngheţate. S-a optat, aşadar, pentru cealaltă variantă luată în calcul: transformarea spitalului din deltă într-o secţie a Unităţii de Primiri Urgenţe Tulcea.

La începutul acestei săptămâni, dr. Neviser Zaharcu, manager al spitalului judeţean Tulcea, împreună cu asistenta şefă a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), Elena Amugea şi cu directorul Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea, dr. Laura Militaru au ajuns  la Sulina. În prezenţa primarului Aurel Dimitriu, a unor consilieri locali şi a dr. Marian Năstase, s-a ajuns al concluzia că cea mai bună soluţie este ca spitalul să facă parte din UPU.
„Am identificat în vechea clădire spaţiul pentru funcţionarea acestei secţii externe, am realizat schema de personal . Astfel, personalul disponibilizat, care  nu a putut fi încadrat într-un alt loc de muncă, îşi va putea relua activitatea la Sulina“, a precizat managerul spitalului Neviser Zaharcu.
Astfel, susţine dr. Zaharcu, va creşte adresabilitatea serviciilor medicale, iar personalul va fi mulţumit (facem precizarea că pe vechea formă de organziare personalul care deservea centrul de permanenţă nu a primit salariile din luna aprilie a acestui an).
Prin această soluţie, banii pentru salarii şi medicamente vor fi asiguraţi din fonduri de la Ministerul Sănătăţii, iar utilităţile vor fi plătite de către primăria Sulina.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite