S-a încheiat a doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Etapa a doua de înscriere, la final (foto arhivă)
Etapa a doua de înscriere, la final (foto arhivă)

În perioada 20 – 27 martie, părinţii care din varii motive au dorit să îşi înscrie copiii în alte şcoli decât cele de circumscripţie au putut să îşi depună cererile.

Criteriile de departajare au fost afişate în fiecare unitate şcolară din municipiu, acolo unde ar putea să apară probleme în ceea ce priveşte numărul mare de cereri.
Între timp, Inspectoratul Şcolar a fost nevoit să suplimenteze numărul de clase, din motive obiective. „Sunt cazuri punctuale. De exemplu, la Anghel Salingy au fost recenzaţi 34 de elevi, dar ei su solicitat numai o clasă, pentru că experienţa anilor anteriori a demonstrat că jumătate din aceşti copii sunt înscrişi la şcoli din centrul municipiului. Au avut în acest an surpriza ca aproape toţi elevii recenzaţi să se înscrie la ei, iar în acest caz nu putem să lăsăm o clasă normată la 25 de elevi cu 32 de copii“, spune inspectorul general al ISJ Tulcea, Doru Căpriţă.
În municipiul Tulcea, la a doua etapă de înscriere, mai erau locuri libere (pentru clasa întâi şi clasa pregătitoare)  la şcoala „Alexandru Ciucurencu“ (89 de locuri), la Pedagogic (38 de locuri), la Liceul de Artă (19 locuri), la Colegiul „Nicolae Cornăţeanu“ şi „Henri Coandă“ (câte 11 locuri), la şcoala „I.L. Caragiale“ (10 locuri), „Nifon Bălăşescu“ (14 locuri), la şcoala 12 (12 locuri), la şcoala 5 (26 de locuri), la şcoala numărul 3 (11 locuri).

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite