Ruşii lipoveni din toată ţara s-au reunit la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sala neîncăpătoare la întâlnirea membrilor comunităţii
Sala neîncăpătoare la întâlnirea membrilor comunităţii

În cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele Culturii Ruse, ziua de astăzi este dedicată Conferinţei Naţionale a Reprezentanţilor Comunităţii Ruşilor Lipoveni din România, prezidată de preşedintele C.R.L.R., deputatul Miron Ignat.

Invitaţi de seamă la conferinţă sunt şi noul consul general al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva şi preşedintele Asociaţiei Rodina, Victor Alekseenco, asociaţie ce facilitează studiul tinerilor ruşi lipoveni din  România în cadrul Federaţiei Ruse.

În cadrul conferinţei a fost prezentată o dare de seamă asupra activităţii Consiliului Director al C.R.L.R. din noiembrie anul trecut şi până în prezent, dar şi un raport de activitate al deputatului Miron Ignat în Parlamentul României. Ruşii lipoveni din ţară se pot lăuda pe parcursul ultimului an cu atragerea de fonduri de 178.650 de lei din partea Departamentului pentru Relaţii Interetnice  pentru implementarea unor proiecte culturale de importanţă pentru această comunitate (Zilele Culturii, festivaluri de poezie, şcoli de vară, tabere multietnice, lansări de cărţi).
Alături de aceste acţiuni, C.R.L.R. a beneficiat şi de sprijinul Ambasadei Federaţiei Ruse din România, concretizat atât în sprijin material, logistic şi moral. Sprijinul financiar al Federaţiei Ruse a fost de 82.873 lei.
Peste 100 de delegaţi din ţară

La conferinţă au participat atât viceprimarul Andrian Ampleev, preşedinte al filialei tulcene a C.RL.R., cât şi primarul Constantin Hogea, precum şi peste 100 de delegaţi din localităţile în care activează filiale ale C.R.L.R, din judeţele Tulcea, Brăila, Galaţi, Botoşani, Constanţa, Suceava şi Vaslui.

Programul de azi al Conferinţei curpinde şi vizitarea unor obiective turistice ale oraşului şi vizionarea filmului artistic „Piesă neterminată pentru pianina mecanică“ la Centrul cultural multietnic.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite