România, Ucraina şi Moldova realizează un raport de analiză a Deltei Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe brațul Sfântu Gheorghe
Pe brațul Sfântu Gheorghe

De pe data de 26 septembrie, cercetători din Ucraina, România şi Republica Moldova aflaţi la bordul celor două nave de cercetare „Cyclone“ (Ucraina) şi „Roua“ (România) vor preleva şi analiza probele biologice şi chimice de apă pentru a asigura o colectare omogenă.

Programul comun de monitorizare va asigura o bază comună pentru coordonarea expediţiei care se va încheia pe data de 7 octombrie 2011.
Rezultatele proiectului numit „Joint Danube delta Survey“ vor fi folosite pentru a întocmi un Raport de Analiză Delta Dunării ca un pas important şi necesar pentru elaborarea unui Plan de Management al sub-Bazinului Hidrografic Delta Dunării, în conformitate cu cerinţele Directivei Cadru Apă a UE.O componentă importantă a proiectului sunt studiile de teren pentru colectarea de date. În plus, proiectul este văzut ca un exerciţiu de implicare a ţărilor în colectarea comuna de date, armonizarea metodelor de analiza şi crearea unei baze de date comune pentru nevoile viitoare. Proiectul este implementat de către Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea şi va fi lansat oficial miercuri, 5 octombrie.

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite