Rodica Pascale: „Preţurile lansate de Econtext nu sunt nici pe departe reale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţurile din pieţe, mai mici decât se vehiculează
Preţurile din pieţe, mai mici decât se vehiculează

Şefa societăţii Agropieţe din Tulcea, Rodica Pascale, spune că preţul coşului zilnic este mult mai mic la Tulcea faţă de alte zone ale ţării, cum ar fi chiar şi Bucureştiul. Astfel, locul patru în clasamentul oraşelor în funcţie de preţul din pieţe este nemeritat.

Directorul Agropieţe primeşte zilnic raportări privind preţurile din pieţele tulcene. „Am în faţă toate preţurile de anul acesta, le am şi pe cele din anii trecuţi. Nu este corect să se spună că la noi sunt cele mai scumpe produse, când preţurile noastre sunt cu mult  mai mici decât cele din Capitală, de exemplu“, spune Rodica Pascale.
Astfel, conform raportărilor centralizate la sediul societăţii, la Tulcea fasolea nu a sărit niciodată de 6 lei pe kilogram, roşiile nu au sărit în august de 2 lei pe kilogram, iar cartofii au ajuns la un maxim de 1 leu pe kilogram în luna anterioară. De asemenea, varza se poate cumpăra la Tulcea cu 0,5 lei (cu un maxim de 1 leu), iar castraveţii, într-adevăr, sunt puţin mai scumpi, ajungând până la 2 lei. „Dar acestea sunt preţuri maxime. În august, de exemplu, am avut roşii şi cu un leu kilogramul, iar cartofii cu 0,7 lei kilogramul“, mai spune directorul Agropieţe.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite