Riscă cinci ani după gratii: Trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lenuţa Dima  a fost citată în calitate de martor într-un dosar penal aflat pe rolul  Judecatoriei Tulcea, în care inculpaţii Dima Tani şi Ion Dima erau cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj şi violare de domiciliu în formă calificată.


Femeia a minţit pentru a-i scăpa pe cei doi de acuzaţii. Pe lângă ea, alţi doi amici au mai dat declaraţii mincinoase, dar ceilalţi doi au retractat în faţa instanţei, astfel că au scăpat de răspunderea penală.
În cazul Lenuţei, însă, lucrurile nu au stat la fel. Ea şi-a susţinut minciuna până în ultima zi, astfel că procurorii tulceni au trimis-o în judecată pentru mărturie mininoasă. Femeia riscă până la cinci ani de închisoare pentru că s-a ambiţionat să îi scoată basma curată pe bărbaţii acuzaţi de ultraj.
Despre ce dosar este vorba
În noaptea de 24 spre 25 octombrie 2010, în jurul orei 4.00, Dima Tani, Dima Valentin şi Dima Ion au pătruns forţat într-un imobil de pe strada Urzicii. Dima Valentin şi Dima Ion erau înarmaţi cu câte un  levier, iar Dima Tani avea o sticlă de whisky şi o sticlă de bere. Toţi trei au început să îi lovească pe proprietarii imobilului şi în acelaşi timp strigau că îi vor ucide. La sosirea organelor de poliţie, Dima Tani a fost somat de către poliţişti să lase jos sticlele de băutură şi să înceteze comportamentul agresiv.  Dima Tani  nu a dat curs somaţiei poliţiştilor  şi l-a lovit în aceste împrejurări cu pumnul pe unul dintre poliţişti, iar după aceea, cu ciobul  provenit de la sticla de bere pe care o spărsese de perete, a încercat să îl lovească şi pe celălalt poliţist.
În vara anului trecut, Valentin şi Ion Dima au fost condamnaţi la câte un an de închisoare, iar Tani Dima la un an şi jumătate



Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite