Revelion cu borş de peşte în Delta Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii sunt aşteptaţi cu bunătăţi
Turiştii sunt aşteptaţi cu bunătăţi

Vremea frumoasă pentru cunoscători dar şi pasiunea pentru pescuit atrag anual de revelion în Delta Dunării sute de turişti

Aceştia au prilejul să facă o cură de peşte sub toate formele posibile, să se plimbe cu barca pe canalele deltei şi dacă au avut noroc, chiar să prindă câteva exemplare de ştiucă sau crap.
Cei care încă nu s-au hotărât pot opta pentru o ofertă de ultima oră, disponibilă la pensiunile din reţeau Asociaţiei Naţionale de Turism Rural,Ecologic şi Cultural din zonele Murighiol, Crişan şi Sulina.
„Oferta de ultimă oră constă într-un sejur de patru zile şi trei nopţi, cu demipensiune plus masa festivă de revelion, toate acestea la preţul de 200 de euro de persoană“ spune Silviu Gheorghe, preşedintele ANTREC Tulcea.
Oferte special găsiţi şi la Dunavăţul de Jos, unde o casă-pensiune  cu capacitate de zece locuri se închiriază cu 1600 de lei pentru patru zile.
O ofertă tentantă este şi inchirierea unui întreg hotel plutitor, cu preţul de trei mii de euro în perioada 30 decembrie- 2 ianuarie, cu pensiune completă inclusă, capacitatea de cazare fiind de zece camera.
Gradul de acoperire a capacităţii de cazare din Delta Dunării pentru perioada Revelionului a ajuns la circa 30%, mai bine decât anul trecut şi că turiştii sunt atraşi de pescuit şi de mâncărurile tradiţionale din peşte.
"Se serveşte tradiţionalul borş de peşte, icre de ştiucă,somn la grătar, saramură de crap, sunt doar căteva dintre bunătăţile care se servesc de sărbători .Pentru ca mâncarea să pice mai bine, se face vin fiert, ţuică fiartă,sunt spectacole cu muzică tradiţională lipovenească, plimbări la pescuit sau lenevit la gura sobei“ mai spune Silviu Gheorghe.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite