Remorcherul militar Grozavul se luptă cu un dop de gheaţă în portul Tulcea! GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grozavul a plecat la luptă cu gheaţa
Grozavul a plecat la luptă cu gheaţa

Un dop de gheaţă cu o lungime de peste un kilometru a sugrumat circulaţia pe Dunăre în zona portului comercial Tulcea, remorcherele militare şi cele ale Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos încercând să spargă blocada

Dacă în zona falezei tulcene Dunărea este curată, cu doar câteva plăci de gheaţă în apropiere de mal, acolo unde apa este mai mică, începând din zona trecerii bac un adevărat baraj de gheaţă a sugrumat fluviul.Autorităţile au trimis la luptă cu gheaţa mai multe remorchere, printre care şi gigantul militar „Grozavul“.
În zona portului turistic, acolo unde nu mai curg sloiuri din amonte, tulcenii din suburbia Tudor Vladimirescu s-au organizat cu forţe proprii şi traversează Dunărea cu bărci cu motor, deşi şi remorcherul Marinei Militare face curse între cele două puncte, însă doar odată la câteva ore.

În portul turistic doar zona Delta este blocată

Click pe imagini pentru a vedea fotogaleria

Singura zonă blocată încontinuare de sloiuri în portul turistic este curba din zona hotelului Delta, acolo unde gheţurile s-au aglomerat şi au format un câmp compact.
Încontinuare accesul spre Delta Dunării, în special către Sulina, se face doar cu remorcherele Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite