„Regiocult“, la final: Iată portalul web care prezintă comunităţile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vor fi popularizate tradiţiile din judeţul Tulcea
Vor fi popularizate tradiţiile din judeţul Tulcea

Astăzi, de la ora 11.00, la sala de conferinţe a hotelului Select a avut loc deschiderea oficială a simpozionului internaţional cu tema „Tradiţii în România şi Republica Moldova“, care se desfăşoară în perioada 21 – 22 iunie 2012 la Tulcea.

Este vorba despre unul dintre obiectivele unui proiect finanţat cu fonduri europene  în baza Programului Operaţional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007 – 2013.
Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, în parteneriat cu Asociaţia La Drum Tulcea şi Asociaţia EuroMoldovaArt din Chişinău, derulează, în perioada 30 martie 2011 – 29 iunie 2012, proiectului “Regiocult - identităţi culturale în România şi Republica Moldova (MIS ETC 963)”.

Prin acest proiect a fost editat un periodic de informare culturală care promovează valori specifice comunităţilor prin „poveștile” liderilor culturali din cele două regiuni multiplicat în 5000 exemplare, a fost editat un album foto reprezentativ al tradiţiilor culturale din cele două zone (2000 exemplare), respectiv un ghid de promovare a turismului etnic (multiplicat şi diseminat în 5000 exemplare).
De asemenea, au fost organizate două seminarii pe tema multietnicităţii şi a identificării celor mai eficiente politici cultural pentru redescoperirea tradiţiilor locale, a păstrării identităţilor culturale în condiţiile globalizării.
În plus, a fost realizat un portal web care să promoveze aspecte culturale specifice comunităților locale implicate în proiect.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite