Redistribuirea cadrelor sanitare din Tulcea, ultima etapă. Vezi aici ce locuri mai sunt!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a decis prelungirea termenului de redistribuire a personalului medico-sanitar din unităţile sanitare reprofilate cu încă o săptămână. Sistemul de sănătate din Tulcea mai are nevoie de 58 de medici.

Ministerul Sănătăţii a publicat  lista posturilor care au rămas vacante în urma derulării celor trei etape de redistribuire. În zilele de marţi şi miercuri, personalul medico-sanitar va putea depune opţiunile la sediile direcţiilor de sănătate publică. Redistribuirea propriu-zisă va fi realizată de către direcţiile de sănătate publică în datele de 12 şi 13 mai 2011.
Se caută 58 de medici!
Conform ministerului, la Tulcea ar mai fi nevoie de 58 de medici (cei mai mulţi la urgenţe – 12 medici, la interne – 8 medici, iar la nefrologie, terapie intensivă şi chirurgie generală – câte 5 medici). Cele mai multe locuri libere (48 din 58)  sunt la Tulcea. Se caută şi 9 medici pentru Măcin, respectiv un medic pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea.
De asemenea, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea  mai este nevoie de 97 angajaţi ai personalului mediu sanitar. În plus, sistemul de sănătate din Tulcea are nevoie de 21 de infirmiere şi 125 de îngrijitoare.
Este ultima etapă!
„După această etapă, casele de asigurări de sănătate vor putea să rectifice şi să suplimenteze bugetele unităţilor sanitare care au preluat personal de la spitalele reprofilate”, a declarat Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.
Ministrul Sănătăţii a mai declarat că vor exista aceleaşi criterii de repartiţie ca şi cele prevăzute în primele 3 etape, respectiv vechimea în funcţie şi cariera profesională  desfăşurată până în prezent, pentru care fiecare angajat a primit un punctaj.
Ministerul Sănătăţii şi direcţiile de sănătate publică vor sesiza Inspectoratul Muncii în cazul managerilor care, deşi au posturi vacante în unitatea pe care o conduc, nu acceptă personalul redistribuit.
Până în prezent, la nivel naţional, peste 80% din personalul medico-sanitar din unităţile reprofilate a fost redistribuit. Mai sunt de redistribuit 722 de persoane, din care 123 medici.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite