RO-RO-ul de la Isaccea, mai aproape de realitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul a fost discutat în ședință de Guvern, iar la momentul de față este pe punctul de a începe, spune Stelian Găvruș, consilier județean, citat de ziaruldetulcea.ro.

După cum precizează administratorul firmei care urmează să realizeze investiția, la momentul de față sunt pe punctul de a începe lucrările în teren. Citește mai multe amănunte pe ziaruldetulcea.ro.
Investiţie de 12 milioane de euro
În februarie 2010, Consiliul Local Isaccea s-a asociat cu MBS, firma administrată de bucureşteanul Stelian Găvruş pentru 49 de ani de zile. MBS construieşte edificiul, după care părţile vor stabili aportul fiecăreia în vederea realizării contractului de asociere prin participaţiune.  Conform proiectului de Hotărâre de Consiliu Local, redevenţa stabilită de ambele părţi va fi de 33.335 de euro pe euro pe an până la edificarea construcţiei, dar nu mai mult de trei ani de zile.  Termenul de finalizare este de 24 de luni de la demararea lucrărilor. Construcţia se va realiza pe  o suprafaţă de 13,9 hectare  extravilan din domeniul privat al localităţii Isaccea. 
La capitolul proiecte în derulare, primăria Isaccea menţionează asfaltarea drumului orăşenesc 53 ce va face legătura între punctul de trecere al frontierei de tip RO-RO, Isaccea – Orlovka, în valoare de 2.753.350  euro.
Autorităţile locale spun că trecerea va aduce un important beneficiu prin redevenţa pe teren, crearea de locuri de muncă, şi dezvoltarea pe orizontală a  mai multor servicii: fast – food, restaurant, schimb valutar.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite